Nintendo Switch: leáll „a szív” gyártása?

Az Nvidia állítólag leállítja a Nintendo Switch-ben használt SoC (system on a chip – magyarul egylapkás rendszer) gyártását…

A GameReactornak nyilatkozott egy névtelenséget kérő illető, akinek tudomása volt a korábban már pletykált Nintendo-Samsung megállapodásról (hogy a nagy N OLED kijelzőpaneleket kapjon). Most azt állítja, hogy az Nvidia le fogja állítani a Tegra X1+ Mariko chip gyártását valamikor 2021 során. Ez azért fontos, mert a Nintendo Switch mellett a Nintendo Switch Lite alapja is erre épül!

Ha ez igaz, akkor a Nintendo eddigi készlete után nem lesz már lehetősége a Switch-ből ugyanolyan kiadást készíteni mint eddig, így a hardver revízióra fog kényszerül. Azaz: valamilyen módosítást kell a nagy N-nek csinálnia. A lehető leglogikusabb az lehetne a japán konzolgyártó cégnek, hogy továbbra is az Nvidia marad a beszállítója, DE a Tegra X2-ből kezd el rendelni. Ez persze drágább lehet (újabb technológia, jobb képességekkel), de ez tényleg csak találgatás a mi részünkről…

De ez a gondolatmenet egybe is vág az erősebb Nintendo Switch (Nintendo Switch Pro? Nintendo Switch Super?) körüli pletykákkal. Hallottunk már olyat egy bennfentestől (NateDrake-től), hogy DLSS (mély gépi tanulásos felskálázás) technológiát, illetve 4K felbontást is tudni fog „az erősebb kapcsoló”, és ez a felbontás is egy vonalban van a Samsung pletykával (dokkolva ezt tudja majd a modell). Állítólag a first-party, belsős fejlesztésű játékok támogatni fogják az erősebb és a (még?) jelenleg kapható Switch-et is a következő néhány év során.

És hol is láttunk ilyet, hogy egy konzolból két verzió kapható egyszerre, viszonylag érzékelhető technológiai különbségekkel? A Microsoftnál – az Xbox Series X és az Xbox Series S pont ezt a példát követi. És ha igaz a Nintendo Switch új modelljével kapcsolatos pletykahalmaz, akkor a nagy N is ilyen irányba haladhat. Mivel nekik már nincs másik platformjuk (a 3DS most már tíz éves, már nem számottevő), lenne ilyenre kapacitás.

Persze mindez nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu