Hogyan érhetjük el a PlayStation 5 titkos webböngészőjét? Megmutatjuk!

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition egyaránt rendelkezik egy internetes böngészővel, de nem olyan egyszerű megtalálni azt – egy kis trükkel viszont a Sony konzoljáról is „szörfölhetünk a neten”.

Az ArsTechnica számolt be arról, hogy felfedezték a Sony konzoljának operációs rendszerében a böngészőt. Papíron elvileg a PlayStation 5-ben ilyen nincsen, gyakorlatilag pedig van, és valamelyest kacifántos a hozzáférés. Először is a PlayStation 5 beállításainál válasszuk a Felhasználók és fiókok menüpontot (nem biztos, hogy magyarul szó szerint így hangzik, ezért angolul is feltüntetjük mindenhol – jelen esetünkben ez Users And Accounts).

Ezután válasszuk a Más szolgáltatásokkal történő összekapcsolás opciót (Link With Other Services), és ez alatt bökjünk a Twitterre (vagy ikszeljünk, úgyis van olyan a DualSense kontrolleren…). Ekkor egy internetes böngésző ugrik fel, de eleinte nem sokat csinálhatunk. Igen ám, de van egy kis trükk, amit remélhetőleg a Sony nem fog mihamarabb eltüntetni „biztonsági okokra” hivatkozva – a bal felső sarokban találni fogunk egy kis Twitter logót. Bökjünk rá a madárra, hogy ne legyünk palimadarak.

Ez volna a trükk – a Twitter logójára kattintva ugyanis a közösségi felület hagyományos internetes böngészős kezelőfelülete ugrik elő. Ha bejelentkezünk, a teljes weboldalhoz is hozzáférésünk lesz, és úgy már gond nélkül használhatjuk a böngészőt: ráklikkelhetünk a linkekre, és mehetünk oda, ahová szeretnénk. De mégis ezt miért dugta el a Sony?

Azért kell ilyen megoldáshoz folyamodnunk, mert a PlayStation 5 nem engedi, hogy közvetlenül a keresőcsíkba gépeljünk, így csak a linkek segítségével navigálhatunk ide-oda. Az ArsTechnica viszont több weboldalt is letesztelt, és a legtöbb videós szolgáltatás (mint a Twitch és a YouTube) gond nélkül ment, de a teljes képernyős megoldás nem működött, ahogy például a Spotify-on a zenehallgatás sem.

Ez egyfajta kényszermegoldásként megteszi, de talán a Sony túlzottan biztonságosra fogta a böngészőjével ebben a generációban.

Forrás: PSU

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu