Microsoft: a Bethesda prioritása innentől az Xbox Game Pass lesz

Bár a már hivatalosan is a Microsoft tulajdonában levő Bethesda Softworks ezek után is készíteni fog multiplatform címeket, a Zenimax alá tartozó cég játékai főleg ott lesznek jelen, ahol a Game Pass előfizetői rendszer is.

A redmondi cég a Bethesda Joins Xbox – Roundtable közvetítéssel ünnepelte meg, hogy a Zenimaxot teljes egészében bekebelezte a Microsoft. Itt Phil Spencer, az Xbox-vezér azt mondta, hogy figyelemmel követi a podcasteket és kérdéseket, és emiatt igyekszik a lehető legtisztábban beszélni az ügyről. Nem mondhatja, hogy mindegyik Bethesda-alkotás exkluzív lesz, mert tudja, hogy nem igaz, ugyanis vannak szerződéses kötelezettségeik (pl. a Deathloop, vagy a Ghostwire: Tokyo még PlayStation/PC-exkluzív lesz, időzítetten), amiket be fognak tartani.

A nem Xboxos platformokon levő játékokat is támogatni fogják ezek után is – az ilyen címek közösségeibe továbbra is be fognak fektetni, és lehetnek a jövőben ilyen szerződéses projektek, vagy más platformokon levő örökségek (kollekciókra gondolhatott itt). Az Xboxosoknak pedig azt mondta, hogy a Bethesda felvásárlásával olyan exkluzív címek juthatnak el azon platformokra, ahol a(z Xbox) Game Pass jelen van. Szerinte az Xbox egy fényes jövő előtt áll, így a fogyasztók is így készülhetnek.

Az Xbox-vezér eközben arról is beszélt, hogy az id Software képességei révén például a The Coalitionnel és a 343 Industriesszal is együttműködött a külső-, és belső nézetes lövöldözős játékaikon. Az Xbox jövőjéről még annyit mondott, hogy a sok stúdiójuk sok eltérő projekten dolgozik. Az idTech engine-ről azt állítja, hogy ezt el szeretné vinni a következő szintre, azaz lehetséges, hogy a saját engine-jük (mivel felvásárolták a Zenimaxot, így övék lett a technológia) az egész Xbox Game Studios szervezeten belül máshol is felbukkanhat (és így nem kell az Epic Gamesnek fizetni, ugyanis a The Coalition eddig az Unreal Engine-nel dolgozott).

Végül a Microsoft bejelentette, hogy a Bethesda tulajdonlása révén már semmi akadálya sincs annak, hogy a Game Pass szolgáltatás része legyen a kiadó több alkotása is. Így kapásból húsz címmel bővítenek. Ehhez nem is kell sokat hozzátennünk, úgyhogy csak felsoroljuk őket: Dishonored Definitive Edition (konzol – Xbox One/Xbox Series, PC, felhő), Dishonored 2 (konzol, PC, felhő), DOOM (1993-as; konzol, PC, felhő), DOOM II (konzol, PC, felhő), DOOM 3 (konzol, PC, felhő), DOOM 64 (konzol, PC, felhő), DOOM Eternal (konzol, PC, felhő), The Elder Scrolls III: Morrowind (konzol, PC), The Elder Scrolls IV: Oblivion (konzol, PC), The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (konzol, PC, felhő), The Elder Scrolls Online (konzol, felhő), The Evil Within (konzol, PC, felhő), Fallout 4 (konzol, PC, felhő), Fallout 76 (konzol, PC, felhő), Fallout: New Vegas (konzol), Prey (2017, konzol, PC, felhő), RAGE 2 (konzol, PC, felhő), Wolfenstein: The New Order (konzol, PC, felhő), Wolfenstein: The Old Blood (konzol, PC, felhő), Wolfenstein: Youngblood (konzol, PC, felhő).

A játékok március 12-étől lesznek a Game Pass kínálatában.

Forrás: Gematsu, Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu