Elhunyt a Rockstar Leeds alapítója

Gordon Hall főleg a handheld platformokra fejlesztett, és bizony a Grand Theft Auto-sorozatban is ilyen módon hagyta ott keze nyomát.

A Gamesindustry tudósított arról, hogy az Egyesült Királyságban található Yorkshire fejlesztőitől származik hír, hogy Gordon Hall, a Rockstar Leeds alapítója 51 éves korában elhunyt, és nem tudjuk pontosan, hogy miért hagyott itt bennünket. Hall 1997-ben alapította a Möbius Entertainmentet, ami több Game Boy Advance portért volt felelős. Például ennek a stúdiónak köszönhetjük az amúgy fantasztikus Max Payne GBA portot, ami az izometrikus nézetet tökéletesen alkalmazta.

A Max Payne handheld portja annyira lenyűgözte Sam Housert, a Rockstar elnökét, hogy végül felvásárolták Hall csapatát, így 2004-ben a Möbius Entertainment új nevet kapott – megszületett a Rockstar Leeds. A stúdió ezek után is a hordozható platformokra koncentrált, így megszületett a Grand Theft Auto: Chinatown Wars (Nintendo DS: 2009 márciusa, Sony PlayStation Portable: 2009 októbere), illetve a Grand Theft Auto: Liberty City Stories (PSP: 2005 októbere/novembere régiótól függően, PS2: 2006 júniusa) is.

Hall a Red Dead Redemption fejlesztésében is közreműködött a Rockstar San Diegonál, miközben 2011-ig a Rockstar Leeds elnöke maradt. Ekkor lemondott, hogy a mikrotranzakciós stratégiák, illetve a játékosok pszichológiája után kutasson. 2013-ban visszatért a játékiparba…, de az Activision Blizzard Mobile kreatív vezetőjeként.

Martyn Brown, a Team17 társalapítója szerint öröm volt Gordon közelében lenni, mivel motiváló, és örök optimista volt. Mindig a tökéletességet kereste, és remek, bizalomra építő kapcsolatot hozott létre azokkal, akikkel dolgozott. Brown egy közeli barátja volt, és energikusnak tartotta Hallt, mert bármikor képes volt pillanatok alatt szórakoztatni, és így mindenkit a tenyerén hordozott – ő is nagyon hiányolni fogja Hallt. A Rockstar a PCGamernek eljuttatott közleményében azt írta, hogy őket is lesújtotta Hall halála. Amíg a Rockstar szárnyai alatt volt, remek játékokat alkotott, és alapvető szerepe volt a Grand Theft Auto: Chinatown Wars megalkotásában. Nekik is hiányozni fog Hall, akinek családjának és barátainak részvétüket nyilvánították.

Gordon Hall mindössze 51 évet élt – nyugodjon békében.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu