Dying Light 2: túl korán jelentették be a fejlesztők!

A Techland saját maga állítja, hogy a már hat éve megjelent Dying Light folytatását tényleg túl korán jelentették be.

Amúgy családon belül marad: a Techland korábban a Dead Islandet hozta létre, kevésbé parkour stílusban, de a Dying Lighttal azonos témával (zombik, túlélés), ám a hivatalos második részt végül nem valósították meg, és azóta még mindig hatalmas kérdés, hogy a jelenleg a Deep Silver Dambuster Studios (ők fejezték korábban be a Homefront: The Revolutiont is) ajtajai mögött készülő játék mikor lesz a kezeink között. A Techland pedig inkább vitte a formuláját, amit tovább gyúrt, és a Warner alatt kiadta a Dying Lightot, ami még tavaly is kapott tartalmi frissítéseket.

A Dying Light 2-t a 2018-as Microsoft E3-as sajtókonferencián jelentette be a Techland, majd egy évvel később a lengyelek azt állították, hogy a megjelenés 2020 tavaszán lesz esedékes, amiből aztán semmi nem jött össze (most hivatalos megjelenési időszakkal sem rendelkezik a játék), és a nagy eséllyel valós fejlesztési pokolról (távozó vezető író, sok ember kilépett a csapattól, a vezetőség állítólag egyáltalán nem fontolja meg az alacsonyabb beosztásban levők ötleteit, stb…) is beszámoltunk már.

Erre a Techland a Twitteren bejelentette, hogy néhány szóban meg szeretnék osztani velünk pár gondolatot a Dying Light 2 fejlesztési folyamatairól, és március 17-én, szerdán várják, hogy meghallgassuk őket, majd hozzátették, hogy csatlakozzunk a lengyelek Discord-szerverére, amivel az elsők között értesülhetünk a Dying Light 2 állapotáról. Egy válaszban megerősítették, hogy a játék nem áll fejlesztési pokolban (mert haladnak a fejlesztéssel), de azt elismerték, hogy túlzottan korán jelentették be a játékot. (Dejavu Cyberpunk 2077?) Egy harmadik tweetben a Dying Light 2 törlését elutasították, egy negyedikben pedig a korai hozzáféréses (Early Access) megjelenést is lesöpörték az asztalról.

Ezek után a sztori már akkor lehetne a lehető legpoénosabb, ha a pletykák tényleg beigazolódnak – ezek után nem lepődnénk meg, ha a Microsoft megvásárolja a lengyel csapatot, csakazértis alapon.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu