Ghost of Tsushima: még tovább menne Tsushima polgármestere

Az eddigiekhez képest még tovább szeretne menni Hitakatsu Hiroki.

A VGC arról számolt be, hogy Hitakatsu igazán szeretné, ha a Sucker Punch Productions illetve a Sony Interactive Entertainment mellett a játék fejlesztésében közreműködő játékosokat is kitüntetne, hogy így mindenki Tsushima turista-nagykövete lehessen. A díjnyertes PlayStation 4-exkluzív a történelem során eddig nem látott mértékben hívta fel a világ figyelmét Tsushimára, és a játék fogadtatása miatt Hitakatsu alig várja, hogy az utazási korlátozások megszűnhessenek, ugyanis azt szeretné, ha a fejlesztők (ismét) ellátogatnának Tsushimába, hogy még jobban megszerethessék a helyszínt.

A Sony Interactive Entertainment és a sziget már egy partneri kapcsolatban volt a turizmus révén, de a koronavírus-világjárvány a fejetetejére borított minden elképzelést. A polgármester szerint a Sucker Punch és a SIE tudja, hogy a sziget félreeső, de többféle korlátozás van, továbbá az orvosi épületek telítettségét sem szabad figyelmen kívül hagyni, így jelenleg a turistakampányról szó sem lehet. De a játék sikere miatt a világ minden pontjáról hallottak jó szavakat – az érintett felek többet is tudni szeretnének Tsushimáról, és már ezen gondolkodtak, hogy mit csinálhatnának az új turistajelöltekkel, de ehhez először Japán határainak nyitva kellene lennie.

Amúgy korábban Hitakatsu már kimondta, hogy a Ghost of Tsushima két rendezőjét megjutalmazná – erről egy hete már beszámoltunk: „Nate Fox és Jason Connell, a tavaly júliusban PlayStation 4-re megjelent Ghost of Tsushima két rendezője állandó turista-nagykövet lett Tsushimában. A koronavírus-világjárvány miatt a ceremónia digitálisan lesz megtartva, viszont Fox és Connell így is díjban és egy levélben részesül majd. Ezeken túl a Sony Interactive Entertainmenttel is megpróbál a város közösen dolgozni egy új turistakampányon, amit a játékra alapoznának, hogy így a látogatók még inkább felfedezzék a szigetet és annak látványosságait.

Hiromi Hitakatsu, Tsushima polgármestere szerint Fox és Connell egy gyönyörű módon vitte el Tsushima nevét és történelmét a világon mindenhová. Hozzátette, hogy még a japánok közül sem mindenki ismeri a Gen-ko időszak történelmét. Úgy látja, hogy a világon Tsushima helyszíne és neve lényegében ismeretlen fogalom, és ezért nem tudja elégszer megköszönni a PlayStation 4-exkluzív két rendezőjének, hogy elmesélték Tsushima történetét, mégpedig fenomenálisnak nevezett grafikával és alaposnak tekintett történetekkel.”

A végére egy tweet Shuhei Yoshidától – a Sony egyik ismertebb arca jelenleg indie kapcsolattartóként dolgozik a PlayStationnél, és ő meg is mutatta, hogy mit kapott Tsushimától.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu