Crash Bandicoot 4: It’s About Time: nem zökkenőmentes a PlayStationös frissítés

A PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítés esetében ki lehet mondani, hogy a Toys For Bob játékát nem tudjuk olyan könnyen átemelni a „négyesről az ötös játékállomásra”.

 

A Crash Bandicootnak fenntartott subredditben többen is panaszkodnak, mert nem képesek a doboztörő erszényes PlayStation 4-es verziójáról a PlayStation 5-ösre frissíteni. Egy hibaüzenettel találják magukat szembe. Ez azt írja, hogy nem tudják megvenni a terméket abból az okból kifolyólag, mert már a birtokukban van a „Crash Bandicoot 4: It’s About Time – Tracker”, és ez konfliktust eredményez a vásárlással. (Ingyenes az, de a PlayStation Store esetében a vásárlás fogalmának használata érthető.) Tracker?

Ezt meg is lehet válaszolni: a tracker értelemszerűen az előrendelésre vonatkozik, így akik PlayStation 4-en előrendelték a Crash 4-et, várniuk kellett a játék megjelenéséig, hogy hozzá tudjanak látni az új platformernek. Az Ask PlayStation tudomásul vette a Twitteren a hibát, és megígérték, hogy a hibának utánajárnak. Így lehet, hogy rövid időn belül megszűnik a frissítést akadályozó tényező. Pláne úgy, hogy még az Activision Blizzard is nyomozásba kezdett.

Az Activision közölte, hogy miként lehet frissíteni a PlayStation 4-es kiadásról a frissen megjelent PlayStation 5 portra. Először is a PS4-es kiadást frissítsük a legújabb verzióra, de ahhoz kell, hogy bejelentkezzünk a PlayStation-fiókunkba, meg azért egy internetkapcsolat sem árt. A PlayStation 4-ünkön jussunk el az elmentést választó menühöz, válasszuk ki, hogy melyiket akarjuk átemelni a PlayStation 5-ünkre, és a kontrollerünkkel küldjük fel a felhőbe. Ha ez kész, visszatérhetünk a játékhoz.

Ezután a PlayStation 5-ünkön ismét az elmentésválasztóhoz menjünk el, válasszuk ki, hogy melyik slotba mentsük a PlayStation 4-es adatunkat, a DualSense-szel töltsük le az elmentést, írjuk be a kezdőbetűinket (angolul initials), majd a játékstílust válasszuk ki (modern/retro), és ha a letöltés sikeres volt, folytathatjuk a játékot.

Senki nem hitte azt, hogy a generációváltás gördülékeny lesz. És ez a történet be is mutatja, hogy vannak itt-ott akadályok.

Forrás: TwistedVoxel

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu