Haven Studios: a Sony-hoz szegődött Jade Raymond!

A Ubisoft, az Electronic Arts, illetve a Google után most a Sony Interactive Entertainmentnél talált menedékre a korábban az Assassin’s Creedet elindító Jade Raymond.

Raymond bejelentette, hogy létrehozta a Haven Studios-t, amit a Sony Interactive Entertainment (innentől csak SIE) támogat. A helyszín meg nem lepő módon ismételten Montreal (az EA Motive után a Stadia Games & Entertainment is itt volt, szóval Raymond nem nagyon megy messzire, és mivel a Ubisoftnak is van stúdiója a quebec-i városban, pláne…), és itt Raymond eredeti IP-ken fog dolgozni a Sony-nak.

Raymond a Gamesindustry-nak azt nyilatkozta, hogy egy, a SIE támogatásával elindított független stúdióban teljes szabadsága lesz, hogy a határokat feszegethesse, mert egy olyan kiadó áll mögötte, ami megérti a játékkészítés kreatív folyamatait, továbbá ismert a jó minőség és a játékos-az-első megközelítése miatt. (Ezzel szerintünk burkoltan odaszólt a Google-nek, mert ők a Stadia előtt nem voltak érintettek a játékiparban…)

Hermen Hulst, a SIE Worldwide Studios elnöke hozzátette, hogy a cég örömmel fektet be a Haven jövőjébe, mert megértik a kreatív csapatok nulláról történő felépítésének kihívásait és jutalmát. Raymond pedig a játékipar több nagy franchise-án dolgozott, így ebben is van tapasztalata, emiatt pedig a SIE magabiztos a Haven Studios fényes jövőjében. Az első projektjük már fejlesztés alatt is áll, minimum PlayStation 5-re.

A PlayStation Blogon kicsit több részletet is közölt Raymond a Haven Studios-ról: több olyan fejlesztőt is áthívott ide, akikkel évek óta már közösen dologozott, hogy a játékokkal foglalkozhassanak – mindenkinek ez a szenvedélye. Itt korlátok és akadályok nélkül csinálhatják azt, amihez értenek. Olyan világokat akar létrehozni, ahová a játékosok elmenekülhetnek, majd itt szórakozhatnak, kifejezhetik magukat, és közösségre lelhetnek. A szenvedélyprojektről azt állítja, hogy a Sony-val hisznek a játékok erejében, mert azok örömöt okozhatnak.

És pont ezért Haven a stúdió neve, ugyanis ez magyarul azt jelenti, hogy menedék. Nem csak a játékosoknak, hanem a fejlesztőknek is az kíván lenni. További részleteket nem tudnak közölni, de azért reméljük, hogy nem lesz ez is dugába dőlő terv, amit az Electronic Artsnál és a Google-nél is láttunk már…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu