ESport-erősítésbe kezd a Sony: felvásárolta az Evo-t!

A Sony Interactive Entertainment (SIE) és az RTS közösen megvette az Evolution Championship Series-t, így a legnagyobb verekedős játékokkal foglalkozó eSport-bajnokság új kezekben van.

Az RTS amúgy az Endeavor eSportos üzletágából alakult cég, ami a SIE-vel közösen az Evolution Championship Series-t, közismertebb nevén az Evo-t behúzta a Triple Perfecttől, az Evo előző tulajdonosától. Erről a SIE a weboldalán tájékoztatta a közönséget. Tony és Tom Cannon, az Evo társalapítói továbbra is a cégnél maradnak fő tanácsadóként, hogy biztosíthassák: az Evo egyedi, kompetitív platform maradjon a verekedős játékokat kedvelőknek szerte a világon.

Azt is bejelentették, hogy az Evo idén visszatér, igaz, online formában – az Evo Online 2021 augusztus 6-ától 8-áig, illetve 13-ától 15-éig tart. Ezt már a SIE-RTS duó fogja megszervezni. Belépődíj nem lesz, így észak-amerikai, európai, ázsiai és latin-amerikai játékosok is megmérettethetik magukat a Guilty Gear: Strive-ban, a Mortal Kombat 11 Ultimate-ben, a Street Fighter V: Champion Editionben, a Tekken 7-ben, és további, még be nem jelentett címekben. Az online kvalifikációkat élőben közvetítik majd, de ezekről még további részleteket fognak közölni.

Az Evo mindegyik platform számára nyitott marad, állítja Mark Julio, az Evo üzleti fejlesztésekért felelős embere. A PlayStation-RTS duó szerinte lehetővé teszik nekik, hogy a közösséggel közösen dolgozva támogathassák a verekedős játékokat. Steven Roberts, a SIE nemzetközi kompetitív játékokért felelős alelnöke azt mondja, hogy a PlayStation örökségének és közösségének része a kérdéses játékstílus (elég csak a Tekkenre gondolni), és örültek az eddigi Evo-s partnerségnek. Most viszont új szintre emelkedik az együttműködés a Cannon-duóval.

Stuart Saw, az RTS vezérigazgatója szerint az Evo közössége egyedi és páratlan, és örül, hogy a SIE-vel, Cannonékkal és Julioval tovább fejleszthetik az Evo-t. Sok izgalmas tervük van már az idei évre is. Tony Cannon pedig azt mondja, hogy ő és Tom is lelkes a SIE-RTS páros miatt, mert tapasztaltak és szenvedélyesek. Alig várja, hogy velük dolgozva új szintre emelhessék az Evo-t, miközben a gyökerek megmaradnak.

Azt nem tudjuk, hogy mekkora pénz mozgott a kulisszák mögött, és a százalékos arányok sem ismertek, ugyanis a megállapodás részletei nem nyilvánosak.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu