Íme a következő generációs PlayStation VR kontrollere!

Ez is furcsa megközelítés: a Sony bejelentette, hogy lesz új PlayStation VR, de a hardver leleplezése helyett először magát a kontrollert mutatta be…

A PlayStation Blogon mutatta be a Sony Interactive Entertainment (SIE) a PlayStation VR 2 (ez csak az általunk kitalált név, hivatalosan még nem tudjuk, mi lesz az!) kontrollerét, ami a PlayStation 5-tel lehet használni. Hideaki Nishino, a SIE platformtervezésért és kezelésért felelős senior alelnöke azt írta, hogy a virtuális valóságban játszódó élményekben sokkal mélyebb jelenlétet és immerziót szeretnének elérni, és erre bizonyíték az új kontroller is, ami a DualSense innovációjára alapozva megváltoztatja, hogy miként „érezhetőek” a játékok a PlayStation 5-ön a haptikus visszajelzésnek köszönhetően – ezt a gondolatot ugyanis a VR-ba is beépítik.

A kontroller szokatlannak tűnik a maga gömb alakjával, de a dizájn mindenféleképpen egyedinek tűnik, mert természetesen tarthatjuk majd a kezünkben, szabadságot biztosít – akárhogy mozgathatjuk a kezeinket, így a fejlesztők egyedi élményeket teremthetnek. Az ergonómiát is figyelembe vették: a helyes egyensúly miatt kényelmesnek hat mind a két kezünkben, miután a Sony különböző kézméretű felhasználókkal tesztelte a hardvert. Ikonikus dizájn lesz, mondja a cég.

Az új VR-kontroller sokkal komolyabb interakciókat eredményezhet, és a DualSense-ből az adaptív ravaszokat is átvették. Mind a kettő kontrolleren lesz egy-egy gomb. A haptikus visszajelzés sem marad ki, így érezni fogjuk, ha például közelharcban ütlegelünk valakit, vagy ha egy köves sivatagon vezetünk. A kontroller ezeken túl még képes lesz az ujjainkat is azonosítani, így a hüvelyk-, mutató-, és középső ujjak helyét a gomb lenyomása nélkül is detektálni fogja, amivel az élmény lesz természetesebb.

A kontrollert az alján lévő érzékelő gyűrű segítségével követi majd nyomon az új VR-headset. A bal kontrolleren egy analóg kar, a háromszög és a négyzet gombokat, és az L1/L2 párost találjuk. Itt lesz a Create gomb is. A jobb oldalin egy analóg kar, az X, a kör, az R1, az R2, illetve az Options gombokat láthatjuk. Az L1/R1 gombokkal lehet például a játékon belül felvenni az objektumokat.

Az új PlayStation VR hivatalosan idén nem jelenik meg, de ha már most leleplezték a kontrollert (kontrollereket…), akkor 2022-ben már számíthatunk a PSVR 2 rajtjára.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu