Menu

Íme a következő generációs PlayStation VR kontrollere!

Ez is furcsa megközelítés: a Sony bejelentette, hogy lesz új PlayStation VR, de a hardver leleplezése helyett először magát a kontrollert mutatta be…

A PlayStation Blogon mutatta be a Sony Interactive Entertainment (SIE) a PlayStation VR 2 (ez csak az általunk kitalált név, hivatalosan még nem tudjuk, mi lesz az!) kontrollerét, ami a PlayStation 5-tel lehet használni. Hideaki Nishino, a SIE platformtervezésért és kezelésért felelős senior alelnöke azt írta, hogy a virtuális valóságban játszódó élményekben sokkal mélyebb jelenlétet és immerziót szeretnének elérni, és erre bizonyíték az új kontroller is, ami a DualSense innovációjára alapozva megváltoztatja, hogy miként „érezhetőek” a játékok a PlayStation 5-ön a haptikus visszajelzésnek köszönhetően – ezt a gondolatot ugyanis a VR-ba is beépítik.

A kontroller szokatlannak tűnik a maga gömb alakjával, de a dizájn mindenféleképpen egyedinek tűnik, mert természetesen tarthatjuk majd a kezünkben, szabadságot biztosít – akárhogy mozgathatjuk a kezeinket, így a fejlesztők egyedi élményeket teremthetnek. Az ergonómiát is figyelembe vették: a helyes egyensúly miatt kényelmesnek hat mind a két kezünkben, miután a Sony különböző kézméretű felhasználókkal tesztelte a hardvert. Ikonikus dizájn lesz, mondja a cég.

Az új VR-kontroller sokkal komolyabb interakciókat eredményezhet, és a DualSense-ből az adaptív ravaszokat is átvették. Mind a kettő kontrolleren lesz egy-egy gomb. A haptikus visszajelzés sem marad ki, így érezni fogjuk, ha például közelharcban ütlegelünk valakit, vagy ha egy köves sivatagon vezetünk. A kontroller ezeken túl még képes lesz az ujjainkat is azonosítani, így a hüvelyk-, mutató-, és középső ujjak helyét a gomb lenyomása nélkül is detektálni fogja, amivel az élmény lesz természetesebb.

A kontrollert az alján lévő érzékelő gyűrű segítségével követi majd nyomon az új VR-headset. A bal kontrolleren egy analóg kar, a háromszög és a négyzet gombokat, és az L1/L2 párost találjuk. Itt lesz a Create gomb is. A jobb oldalin egy analóg kar, az X, a kör, az R1, az R2, illetve az Options gombokat láthatjuk. Az L1/R1 gombokkal lehet például a játékon belül felvenni az objektumokat.

Az új PlayStation VR hivatalosan idén nem jelenik meg, de ha már most leleplezték a kontrollert (kontrollereket…), akkor 2022-ben már számíthatunk a PSVR 2 rajtjára.

Forrás: Gematsu

PSVR2 Controller 03 18 21 001

PSVR2 Controller 03 18 21 002

PSVR2 Controller 03 18 21 003

PSVR2 Controller 03 18 21 004

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu