Life Is Strange: True Colors: szakítás a hagyományokkal [VIDEO]

Az új Life is Strange nem lesz ugyanis epizodikus formátumban kiadva. Sőt, a Life is Strange és a Life is Strange: Before the Storm is felújítást kap.

Kezdjük az új résszel. A Square Enix és a Before the Stormot fejlesztő Deck Nine bejelentette a Life is Strange: True Colorst, ami három kiadásban is meg fog jelenni – a 60 dolláros (euróból számítva kb. 22 ezer forintos) alap verzió mellett 70 lesz a Deluxe (kb. 25 ezer forint), illetve 80 az Ultimate (ez már 29 ezer magassságában). A Deluxe kiadás az alapjáték mellett egy bónusz sztorit, a Wavelengths-et is magába foglalja. Ebben Stephet irányíthatjuk egy évvel azelőtt, hogy Alex Chen, a Life is Strange: True Colors főszereplője Haven Springsbe jött volna. A különálló történet a KRCT rádió és a Rocky Mountain Record Traders boltot is lefedi majd – de ez az epizód csak az alapjáték megjelenése után fog megérkezni. Lesz egy egyedi Life is Strange Outfit pakk is, így az előző főszereplők által viselt ruhák inspirálta kosztümök is a játék részei lesznek (Chloe – Misfit Skull, Sean – Wolf Squad, Daniel – Space Mission, Max – Jane Doe, fejezetenként egy). A Deluxe Edition ezen túl magába foglalja a Life is Strange Remasteredet és a Life is Strange: Before the Storm Remasteredet is.

De akkor beszéljünk a Life is Strange: True Colors történetéről – a főszereplő, Alex Chen feladata az empátiára építő pszichikai erejének elfogadása lesz, hogy így megtudja az igazságot a testvérének halálaról (egy állítólagos balesetben hunyt el). Alex régóta elnyomta az „átkát”: természetfeletti mértékben képes mások érzéseit átélni, magába foglalni és manipulálni – ezeket ő színes aurákként látja. A játéknak a KRCT rádió jelentős része lesz: Alex ugyanis itt lesz egy műsorvezető, és négy szezonon keresztül Steph múltját és kapcsolatait meg kell ismernünk. Hatással lesz a lemezboltra is. A rádión mi választhatjuk ki a zenéket, a helyi reklámokat improvizálhatjuk, és Stephnek segíthetünk a dalszerzésében is.

Tanácsadás is lesz a hallgatóknak a 20 oldalú kocka segítségével (néha komolytalan, néha pedig igencsak komoly problémákkal telefonálnak be). Egy asztali RPG-nek mi lehetünk a házigazdája, és egy régi baráttal is felvehetjük a kapcsolatot. Lesz persze egy Tinder bootleg is: Steph appjában kereshetünk partnert. A lemezbolt kinézete is változni fog a szezonok során, és emellé új soundtrack is lesz (Girl in Red, Alt-J, Portugal, The Man, Foals, Hayley Kiyoko, Maribou State…).

A Life is Strange: True Colors szeptember 10-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re (ingyenes PS4>PS5 frissítéssel), Xbox One-ra és Google Stadiára (utóbbira mondjuk minek…?). És korábban említettük már a Life is Strange Remasteredet (Steamen itt találhatjuk), továbbá a Life is Strange: Before the Storm Remasteredet (Steam). Ezek ugyanezekre a platformokra jönnek, és különállóan is elérhetőek lesznek valamikor ősztől. Kifinomult, frissített puzzle-k, engine és megvilágításbeli javulás (Unreal Engine 4?), és felújított grafika lesz. A karakterek animációja teljes arcdigitalizáció révén lesz erősebb. A kettőt együtt találhatjuk majd a Life is Strange Remastered Collectionben.

Forrás: Gematsu, Gematsu, AGD

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu