Hosszú idő után megnyílt a Super Nintendo World

A koronavírus-világjárvány miatt jó ideig nem nyithatta ki ajtajait a japán Super Nintendo World, de végre erre is lehetőség adódott.

A Nintendonak nem kevés pénzébe kkerült a Super Nintendo World felépítése, ugyanis több mint ötszáz millió dollár (~150 milliárd forint) költséggel számolt a nagy N, ami mostanában azért nagyon menetel a Nintendo Switch és a Nintendo Switch Lite segítségével (és a pletykák szerint állítólag idén már jön a Nintendo Switch Super, ami dokkolva már 4K felbontást is tud, illetve a Samsung OLED kijelzőjét fogja alkalmazni). A Nintendo vidámparknak a nyitás ellenére is van korlátozása: most csak japánok látogathatják, ugyanis a nemzetközi forgalom nem engedélyezett érthető okokból.

A Nintendo számára a Super Nintendo World elindítása (és ez később az Egyesült Államokban is felbukkan Orlandóban és Los Angelesben, és később így talán Európa sem fog kimaradni, de jelenleg csak Szingapúrba terveznek még építeni) nem egy véletlenszerű döntésnek ígérkezett. Ezzel akarja a japán cég megerősíteni azt, hogy nem csak egy videojátékokkal foglalkozó vállalatról van szó, hanem egy szórakoztatással foglalkozó cég szeretne lenni (és ezért is volt/van újabb filmes próbálkozás Mario és a Pokémon környékén). A nyitás után eleinte csak az eredetileg tervezett közönségnek csak a fele léphet be a távolságtartás biztosítása érdekében. Emiatt a legtöbb területen a maszk viselése is kötelező.

A vidámparkot főleg Mario és az ő játékai köré alakították ki – az olasz bajszos vízvezeték-szerelő már jó 40 éve ismert (először a Donkey Kongban bukkant fel, igaz, ott még Jumpman néven, de 1983-ban a Mario Bros. már megváltoztatta a nevét), és a franchise annyira sikeres lett, hogy a játékaiból azóta több mint 370 millió példányban kelt el. Lesz egy Mario Kart verseny is, ahol a látogatók egy kiterjesztett valóság-headsettel (augmented reality, AR) versenyezhetnek, és persze a piros sapka sem marad el – erre lesz csatlakoztatva az AR-szemüveg.

A látogatók egy játékélményben vehetnek részt. Ajánlott a karszalagok megvétele, hogy ezekkel kulcsokat gyűjthessenek, érméket szerezhessenek, és több minijátékban is részt tudjanak venni. A többi látogatóval egy okostelefonos applikáció segítségével akár közösen is játszhatnak.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu