Menu

Nem kapott ausztrál korhatár-besorolást a Disco Elysium: The Final Cut

Az amúgy kiemelkedően jó Disco Elysium bővített verziója elakadt Ausztráliában.

A Disco Elysium egy kicsit trükkös helyzetben van. Az alapkiadás PC-n gond nélkül megjelent, mert nem volt belőle konzolos verzió, így az ausztrál játékosok hozzá tudtak férni a Steames verzióhoz, hiszen annak nem volt szüksége korhatáros értékelésre az ottani bizottságtól. Viszont a Disco Elysium: The Final Cut már konzolokra is ki fog jönni, így az ausztrál kormány értékelő bizottsága megtekintette a ZA/UM játékát… majd elutasította az értékelést.

Az RC (Refused Classication – elutasított értékelés) jelző indoklása mögött a droghasználat, a függőség, a bűncselekmények, a kegyetlenség, illetve az erőszak van a bizottság szerint. Tény, a Disco Elysium története pont a droghasználatról és a függőségről szól, és a mi karakterünk is alkoholista, ami szintén nagy szereppel bír a játék történetében. Viszont a játék The Final Cut verziója újrakiadás, ami nem igényli az alap verziót, így felmerülhet az eredeti kiadás Steames legalitása is a szigetországban. A Hotline Miami 2 szintén „tiltott”, így azt sem lehet elérni Ausztráliában. Eleinte a The Medium is hasonló sorsra juthatott volna, a játék benyújtási folyamatával voltak ott bajok, így aztán a Bloober Team játéka is „beléphetett”.

A Disco Elysium: The Final Cutnak még van egy kis ideje az esetleges megoldás megtalálására, de azért annyira nagy időtartam már nem áll a ZA/UM rendelkezésére, ugyanis a például teljes szinkronizációt kapó sztori és a politikai töltettel rendelkező sztori további ideologizálása hamarosan már meg is jelenik – március 30-án érkezik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re (valamiért itt is erőltetik a Google Stadiát), míg az Xbox Series, Xbox One és Nintendo Switch verziók a nyár folyamán jelennek meg.

Akinek már megvan PC-n a Disco Elysium, ingyenes frissítéssel megkapja majd a The Final Cut kiadást is: erre pedig tényleg elég annyit mondani, hogy fogyasztóbarát lépés.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu