Cyberpunk 2077: rossz kilátások hosszú távon

Az értékesítések nem tűnnek valami erősnek a hosszabb távot tekintve, és ez még bajt okozhat a CD Projekt RED-nek.

A Cyberpunk 2077-et a Sony eltávolította a PlayStation Store-ról, így ott digitálisan nincs mód arra, hogy a játékosok megvásárolhassák a CD Projekt RED (CDPR) december 10-én megjelent játékát, amiből a next-gen patch amúgy még meg sem jelent. Ez már önmagában is árthat a lengyel cégnek, de a Steamen is csökkenő tendenciát mutat a játékostábor, ami a The Witcher 3: Wild Hunthoz képest sokkal rosszabb jövőképet ábrázol a disztopikus jövőben játszódó, belső nézetes kalandnak.

Corey Barrett, az M Science (ez egy kutató és elemző cég) senior elemzője a The Gamernek azt írta egy emailben, hogy az adataikban megfigyelhető egy jelentős lassulás a Cyberpunk 2077 digitális értékesítéseiben. Úgy hiszi, hogy a CDPR a január-márciusi negyedévben mindössze fél millió értékesítést tud csak összehozni, és ezt arra alapozva állítja, amit a lassuló eladásokból érzékel, figyelembe véve több kommentet is, amit a lengyel cég mondott a megjelenés utáni kezdetleges értékesítésekről.

Az elemző még hozzátette, hogy a PlayStation Networkről történt eltávolításnak fontos szerepe van abban, hogy a Cyberpunk 2077 egyre lassabban fogy, de kiemelte, hogy más platformokon – ahol listázva van a játék, így elérhető – szintén megfigyelhető a lassulás folyamata, így mindegy, hogy Steamen, GOG-on, Epic Games Store-on, vagy Microsoft Store-on nézik, a tendencia ugyanúgy kimutatkozik. Barrett még összevetette más nagyobb címekkel is a Cyberpunk 2077 teljesítményét, és azt mondta, hogy a lengyel csapat új játékának digitális értékesítésében látható csökkenése jóval nagyobb, mint például az Assassin’s Creed: Valhalla esetében.

Az elemző azzal zárta sorait, hogy a CDPR még megfordíthatja a tendenciát, ha a Cyberpunk 2077-et kiadják PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és Xbox Series S-re, de ugye erről a next-gen patchről korábban azt hallottuk, hogy csak 2021 második felében lesz érdemes rá számítani. Úgyhogy addig nehéz helyzetben lesz a játék.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu