Döbbenetes változás Hitman külsejében a tévésorozatban!

MOZI HÍREK – Erről Derek Kolstad (John Wick), a sorozat írója beszélt, azt is hozzátéve, hogy miért nem kíván a projekt showrunnereként dolgozni.

2017-ben a Fox 21 és a Hulu bejelentette, hogy John Wick alkotójával, Derek Kolstadot felkérték, hogy megírja a Hitman tévésorozat pilotját a bestseller videojáték alapján – írja a Collider.

Két Hitman-film készült már: az egyik Timothy Olyphant, a másik Rupert Friend főszereplésével készült, és mindkettőben a 47-es kódszámú bérgyilkos szerepel, aki a játék ábrázolásának megfelelően kopasz. A Kolstad által tervezett Hitman-sorozatban azonban radikálisan eltérnek ettől, és a titokzatos karaktert

hajjal mutatják be,

csak a pilot epizód végén fedezi fel saját vonalkódját. Felháborító és nevetséges? Kolstad próbálja megindokolni, miért:

„Az 1. és a 2. részt írtam, és ami nagyszerű élmény volt, mellyel bekerülhettem a sorozatba, és bemutassak egy ilyen karaktert a posztmodern világunkba. És úgy írtam meg a sztorit, mintha A harmadik ember és A keselyű három napjának keveréke lett volna. Egy olyan fickóval találkozunk, aki az az ikonikus bérgyilkos, akit a játékokból ismerünk, de van haja és teljesen független. Van egy kapcsolattartója, saját élete, egy a 80-as évek elején, késő 70-es évek végén élő bérgyilkos, akiről a könyvekben olvashatunk, igaz? De egy bizonyos ponton kap egy munkát és ez a munka megmutatja számára azt a valóságot, hogy soha egyetlen választása sem volt az övé. És természetesen a sorozat azzal végződik, hogy belenéz tükörbe és felfedezi a bőre alatt az eddig rejtett vonalkódot. Így a „ki vagyok én, valójában?” rejtély merül fel, amely [Jason] Bourne filmekben is vezérmotívum volt. És az olyan kérdések is felmerülnek, hogy „mi igaz az életemben élő emberekre? Mit hazudtak nekem, mik a gondolataik stb.”

– állítja Kolstad.

Most már azt is tudjuk, hogy a 47-es következő kalandja, a Hitman 3 időleges exkluzivitást kap Epic Games Store-ra.

Hétről-hétre kopasz Hitman unalmas lenne?

 

Egyrészről persze a Hitman rajongóknak ez elég nagy sokk, másrészről Kolstad elég okos ahhoz, hogy felismerje, hogy a nézők nem fognak hétről-hétre, szezonról-szezonra, hogy egy érzelmileg üres hitmant nézni – hamar rá fognak unni. A karakternek bizonyos mélységgel kell rendelkeznie.

„A játékokban a karaktert irányítjuk, a „fejébe kerülünk”. Nincs túl sok érzelem a játékokban a karakterben. De ki ez a fickó valójában, és miért izgulunk érte? Egyfajta erkölcsi iránytűt kell adnunk neki.”

Kolstad a Hitman sorozat ügyvezető producere, de még az sem világos, hogy mikor kezdik forgatni a sorozatot.

„A tévésorozatok tervezési ideje szinte örökké tart, csakúgy, mint a filmeknél, aztán egyszer csak beindul a projekt. Nem tudom, hogy ez a sorozat alszik-e, szunnyad, vagy éppen felébredni készül, de legalább havonta egyszer beszélünk róla a kollégákkal, ilyen dolgokat emlegetve: „Most tudunk-e valamit kezdeni ezzel, vagy azzal?”

Kolstadot egyébként felkérték arra is, hogy ő legyen a sorozat showrunnere, de ezt visszautasította.

„Tudom, hogy a showrunner az, amivé az író valójában válni akar, mert minden pénzt és minden erőt megkap. De a valóság az, hogy én csak írni akarok.”

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu