Átszervezések a Sony Interactive Entertainmentnél

Bár Jim Ryan továbbra is a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója marad, a cégen belül azért komolyabb mozgásoknak lehetünk szemtanúi – nem csoda: a jövő héten kezdődik az új üzleti év.

A Sony Interactive Entertainment (innentől csak SIE) weboldalán olvashatjuk, hogy mik is a változások. Masayasu Ito lett a cég képviselő igazgatója és Ryan közvetlen helyettese – ő eddig az eredeti PlayStation VR fejlesztési rendezője volt. Érdemes lesz megfigyelni, hogy a PSVR több helyen is fel fog bukkanni.

Ito mellé Lin Tao és Takeshi Shibata csatlakozik. Mind a ketten rendezők lesznek, de Tao emellett szintén elnökhelyettesi posztot kapott. John (Tsuyoshi) Kodera (aki Andrew House után volt a SIE elnök-vezérigazgatója; nem is nagyon volt akkora szerepben, mint az elődje, aki 2013-ban bejelentette az E3-on, hogy az Xbox One-hoz képest 100 dollárral/euróval alacsonyabb áron dobják a piacra a PlayStation 4-et) kilép a SIE-től, hogy a Sony csoporthoz menjen. Hideaki Nishino senior alelnöki posztot kapott a platformélményeket felügyelve. Az ő feladata a hálózati mérnöki munkálatok, a kutatás-fejlesztés, a tervezés, illetve az adatstratégia működtetése lesznek, de emellett az eddig elvégzett termék-, és platformfejlesztési munkáját is folytatni fogja.

Nishino munkássága is érdekes, ugyanis a platformkezelés mellett ő sokszor közölt új híreket a készülő hardverekről… és igen, ő volt a PlayStation VR 2 bejelentője is. Aztán Michael Pattinson, aki a nemzetközi third-party (külsős kiadói) kapcsolattartó alelnök jelenleg, akit szintén elő léptettek a platformtervezési és kezelési alelnöki pozícióba. A SIE szerint ő jelentős szerepet játszott a cég erős PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös üzleti partnerkapcsolatos portfóliójának kiépítésében, és az indie fejlesztői közösséget is nagyban támogatta.

Szóval érzékelhető, hogy a PlayStation VR mögött álló személyek közül többeket is előléptettek a céges ranglétrán, és a PlayStation VR 2 idén hivatalosan nem fog megjelenni (a Sony csak nem mond ellent magának…), így itt is tetten lehet érni, hogy a SIE nem viccelt, amikor a PlayStation 5-ről azt mondta: a VR itt is fontos szerepet kap.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu