Menu

Több mint 700 PlayStation 2-es játék prototípusa vált elérhetővé!

A Hidden Palace elképesztően jó kollekciót tárt a nyilvánosság elé – a jelenleg is a világ legsikeresebb konzoljának nevezhető PS2 (több mint 155 millió eladás, ezt még a PlayStation 4 sem tudta felülmúlni!) címei közül többet is kipróbálhatunk prototípus formájában!

A játékfejlesztés során természetes folyamat az, ha a kérdéses játékból korai, félkész verziók is léteznek. Ezeket állíthatják ki például az E3-on a fejlesztők, ezeket mutathatják meg a sajtónak. Nos, a Hidden Palace dobása elég szépen feltár egy szeletet a 2000-es évekből. A 2005-ös E3-ra kivitt Shadow of the Colossus demó buildje, a 2001-es E3-on prezentált Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex prototípusa, vagy akár a God of War II-ből egy korai verzió is már elérhető az archiváló, megőrző csoportnak köszönhetően!

Itt egy 6 órás közvetítésben akár működésben is megtekinthetjük a játékokat, amiket értelemszerűen PC-n egy emulátor segítségével, esetleg trükkösebbek konzolon is játszhatják (FreeMcBoot… részletekbe nem bonyolódnánk) a kollekciót. Több mint 860 gigabájtnyi adatról van szó, ami több forrásból jött össze, és a csapat közel egy évet töltött azzal, hogy gondosan átvizsgálja a különbségeket a bolti (végleges) és a prototípus verziók között.

A Hidden Palace szerint ezek a korosodó játékok így megmenekültek a pusztulás elől – nem mennek tönkre a lemezek, nem lesznek kidobva, vagy nem fog egy olyan illető kezébe jutni valamelyik játék, aki aztán csak „ül” rajta digitalizáció/archiválás nélkül. És mindez egy ember emberfeletti munkájának köszönhető. A gyűjteményét rendelkezésre bocsátotta, és cserébe semmit sem akart. A poszt még kitér arra, hogy még a japán nyelv előtti prototípust is megtaláltak a God Handből vagy a Dino Stalkerből, és ezekben debug eszközök is elérhetőek. (Erre van pár példa még: Dragon’s Lair 3D, Final Fantasy X-2, Legacy of Kain: Soul Reaver 2…)

Erre nem kell mást mondani, csak azt, hogy köszönjük, és emulátorra fel – ezek olyan emlékek a múltból, amik nem a nyilvánosságnak készültek, de most már nekik is rendelkezésre állnak.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu