Több mint 700 PlayStation 2-es játék prototípusa vált elérhetővé!

A Hidden Palace elképesztően jó kollekciót tárt a nyilvánosság elé – a jelenleg is a világ legsikeresebb konzoljának nevezhető PS2 (több mint 155 millió eladás, ezt még a PlayStation 4 sem tudta felülmúlni!) címei közül többet is kipróbálhatunk prototípus formájában!

A játékfejlesztés során természetes folyamat az, ha a kérdéses játékból korai, félkész verziók is léteznek. Ezeket állíthatják ki például az E3-on a fejlesztők, ezeket mutathatják meg a sajtónak. Nos, a Hidden Palace dobása elég szépen feltár egy szeletet a 2000-es évekből. A 2005-ös E3-ra kivitt Shadow of the Colossus demó buildje, a 2001-es E3-on prezentált Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex prototípusa, vagy akár a God of War II-ből egy korai verzió is már elérhető az archiváló, megőrző csoportnak köszönhetően!

Itt egy 6 órás közvetítésben akár működésben is megtekinthetjük a játékokat, amiket értelemszerűen PC-n egy emulátor segítségével, esetleg trükkösebbek konzolon is játszhatják (FreeMcBoot… részletekbe nem bonyolódnánk) a kollekciót. Több mint 860 gigabájtnyi adatról van szó, ami több forrásból jött össze, és a csapat közel egy évet töltött azzal, hogy gondosan átvizsgálja a különbségeket a bolti (végleges) és a prototípus verziók között.

A Hidden Palace szerint ezek a korosodó játékok így megmenekültek a pusztulás elől – nem mennek tönkre a lemezek, nem lesznek kidobva, vagy nem fog egy olyan illető kezébe jutni valamelyik játék, aki aztán csak „ül” rajta digitalizáció/archiválás nélkül. És mindez egy ember emberfeletti munkájának köszönhető. A gyűjteményét rendelkezésre bocsátotta, és cserébe semmit sem akart. A poszt még kitér arra, hogy még a japán nyelv előtti prototípust is megtaláltak a God Handből vagy a Dino Stalkerből, és ezekben debug eszközök is elérhetőek. (Erre van pár példa még: Dragon’s Lair 3D, Final Fantasy X-2, Legacy of Kain: Soul Reaver 2…)

Erre nem kell mást mondani, csak azt, hogy köszönjük, és emulátorra fel – ezek olyan emlékek a múltból, amik nem a nyilvánosságnak készültek, de most már nekik is rendelkezésre állnak.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu