Nintendo Switch Super: már az árat is hallani róla!

A Nintendo Switch Pro (vagy mostanában Nintendo Switch Super) néven futó, állítólagos erősebb N hibrid konzol versenyképes árral léphet a piacra, ha igaz, amit hallottunk róla.

A Bloomberg arról ír, hogy a pletyka szintjén már hónapok óta hallott, erősebb Nintendo Switch egy fejlettebb Nvidia chipet fog használni (ha igaz, hogy a jelenleg használt Tegra X1+ Mariko gyártása leáll, akkor kelleni is fog a váltás…), és ez képes lesz a GPU-gyártó cég DLSS (Deep Learning Super Sampling – magyarul kb. annyit jelent, hogy gépi tanulás révén valós időben fel tudja skálázni a képminőséget) technológiája, hogy így akár 4K felbontást is tudhasson (persze dokkolva).

Ezen felül erősebb processzort és több memóriát saccol a Bloomberg az erősebb Nintendo Switch-nek. De melyik Nvidia SoC (egylapkás rendszer) képes DLSS-re? A válasz: Xavier (igen, az X-Men után szabadon): ez ugyanis pont ilyen technológiával felvértezve debütált közel két éve, és jelenleg három kiadásban érhető el a Carmel processzorral. A Bloomberg szerint a DLSS-támogatás új programkódot igényel a játékokhoz, hogy főleg a készülő címek látványán javíthasson. Ezt több fejlesztőtől is hallotta a site.

Ezzel pedig alakul a még be sem jelentett konzol. Nem is olyan rég írtunk ismét a Bloombergre hivatkozva, hogy az erősebb „kapcsolóban” a Samsung által gyártott, 7″-os (~17,7 centis) OLED kijelzőt használja majd a Nintendo. A weboldal szerint az erősebb Switch már akár az év végén is elstartolhat, ami még alaposan fel tudja borítani a játékpiacot (a PlayStation 5 és az Xbox Series ugyanis egy váratlan riválist kaphat), és az ár 349-399 dollár közé tehető. Ezzel tehát alacsonyabb árcímke lenne rajta a PlayStation 5 Standard Editionnel és az Xbox Series X-szel összevetve, de az Xbox Series S-nél drágább, a PlayStation 5 Digital Editionnel szemben pedig maximum azonos áron juthat el a boltokba (itt direkt a 399-es árral számolunk, forintban ez 150 ezer forint körül lesz).

Mindez még nem hivatalos, de ha ennyire sokat hallunk erről, akkor valaminek biztosan történnie kell…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu