Sherlock Holmes: Chapter One: játékmenet a Frogwarestől [VIDEO]

Miközben az ukrán stúdiót valamelyest biztosan leköti a Naconnal történő vita a The Sinking City miatt, ők azért dolgoznak a következő Sherlock Holmes játékon is.

Korábban már figyelemmel követtük, hogy a The Sinking City Steam verziója a visszatérés után nem az volt, ami eredetileg (hiányzó DLC-k, módosított kiadás, amit a Nacon a Frogwares engedélye nélkül adott ki). Ez persze nem hátráltatta meg a stúdiót, mert ők gőzerővel dolgoznak a Sherlock Holmes eredettörténebe belenyúló „első fejezeten”, és ebből láthatunk egy kis játékmenetet is az IGN jóvoltából. Nem akarjuk lelőni a poént, úgyhogy csak két dolgot emelnénk ki. Egyrészt az arcanimációk már-már csapnivalóak, másrészt pedig Sherlock itt finoman szólva is hasonlít a Quantic Dream játékából, a Detroit: Become Humanből Connorra…

Tavaly májusban már írtunk a bejelentéskor a játékról, így most magunkat idézzük a múltból: „a nyílt világú nyomozói kaland során meghozott döntéseinket a megtévesztéssel, az erőszakkal, vagy a következtetéssel is megtehetjük. Ezúttal is lesz egy partnerünk, akinek a neve Jon lesz. (Remélhetőleg nem Arbuckle a vezetékneve. Amúgy Watsonról van szó, de ő is eltérő… ki is ő valójában?) A problémákat megoldhatjuk nyers erővel is, de akár az eszünkkel is az ellenfeleink előtt maradhatunk – szembe kell néznünk a múltunkkal, hogy az a legenda lehessen belőlünk, akit mindenki ismer.

Ebben a játékban Sherlock fiatal, arrogáns, és naív – messze nem olyan, mint az eddigi részekben. A teljes várost felkereshetjük a nyomozásaink során, és bár fegyvereket is bevethetünk itt-ott a szorult helyzetek során, már leszünk olyan dörzsöltek, hogy felismerhessük az ellenfelek gyenge pontjait, esetleg a környezet által nyújtott lehetőségeket – nem kell közvetlenül kiiktatnunk ellenfeleinket. Ha rádől mondjuk egy fa, az nem a mi hibánk, ugye? A XIX. században játszódik a történet egy élénk mediterrán szigeten, ahol a politikai korrupció és a bűnözés uralkodik, a sziget lakói pedig igyekeznek távol maradni az idegenektől – ezek pedig megnehezítik a dolgunkat. Minden történetnek két oldala van (ahogy az éremnek is), és a büszke szigetlakóknak megvan a saját elképzelésük az igazságról és az igazságszolgáltatásról. Rajtunk áll, hogy az igazság felfedése több kárt, mint hasznot okoz-e, és ez befolyásolja Holmes karakterét is.”

A Sherlock Holmes: Chapter One a tervek szerint idén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), Epic Games Store, GOG, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Remélhetőleg addigra jobb arcanimációkat kapunk, mert az alapok úgy tűnnek, hogy már a helyükön vannak.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu