Haunted Space: next-gen sci-fi horror és űrhajószimulátor [VIDEO]

Az Italian Games Factory szerint ez az űrcsaták következő generációja lehet…

A Merge Games fogja kiadni majd a Haunted Space-et, ami PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül. Szerencsénkre a játék Steam-oldaláról többet is megtudhatunk. Eszerint a Haunted Space-ben a következő generációs harcokat élhetjük át a világűrben. Egy sci-fit kapunk horror elemekkel egy történetgazdag kalandban, ami a felfedezésre, a gyors tempójú harcokra, a kereskedelemre és a hajó kraftolására építkezik. A repülőszimuláció testreszabhatóságát is megemlítették, és a bossfightok is több szakaszból fognak állni.

A távoli jövőben az emberi civilizáció második kora elérte a távoli Neterun galaxist, és egy erős anyagot, a Sonic Mattert felfedezte ott. Erre több millió ember telepedik le Neterunban, és egy hatalmas gyár, a Metal Mother Facility (Fémanya Gépgyárként lehetne fordítani) azért épült itt, hogy ezt az értékes erőforrást az emberek számára felhasználhatóvá alakítsa… csakhogy az emberiség nem volt egyedül.

Az emberi császárság (nem vicc, Human Empire a neve…) megbízásából egy Raiderként (fosztogató, kalóz, rabló…) kell a galaxison átküzdenünk magunkat a világűr messziségében. Több küldetésünk lesz, de akár önállóan is harcokba bonyolódhatunk, hogy az erőforrásokból és a kreditekből (a játék pénzneméből) ne legyen hiány. A kereskedelem, a kraftolás és a testreszabás mellett a túlélés lesz a célunk, ugyanis egy ősi civilizáció áll a nem éppen kedvező szituáció mögött.

Több egyedi csillagrendszer lesz, és mindegyik titkokat és veszélyeket rejt magában. Belső vagy külső nézetből is játszhatunk. A történet szerint az ősi civilizáció szelleme kísérti Neterunt, és az egészet a Heavy Metal és a 2000 A.D. képregények ihlették. A bossfightok organikus anyagból és űrtörmelékből felépülő lények ellen zajlanak, és a hajónknak a fegyvereit, pajzsait, „csomagtartóját” vagy motorját lehet tuningolni. A sugárkövetés és az immerzív audió sem marad el. Aztán még meg lehet említeni a társpilóta rendszerét is, így beállíthatjuk a nekünk megfelelő kezelési szintet. Teljes űrszimuláció, vagy akár csak egy árkádosabb élmény is megoldható.

Ez az egész eléggé bátornak hangzik, remélhetőleg nem lesz túl nagy falat a fejlesztőknek. A Haunted Space ismeretlen időpontban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu