Időzített bomba a PlayStation 4-ekben: egy olcsó alkatrész miatt dobhatjuk a konzolt!

Ez eléggé furcsán hangzik, de egy, tényleg nem valami eszeveszettül drága komponens miatt kell konzolt cserélni, ha ez elhasználódik…

A Sony mostanában nincs nagyon jó helyzetben: először arról hallottunk és írtunk, hogy állítólag nyár végére a PlayStation 3, a PSP és a PlayStation Vita PlayStation Store-jának befellegzik, és most egy népszerű modder, Lance McDonald fedezte fel és tette közzé, hogy a PlayStation 4 megőrzése (vagy prezervációja) sem áll olyan kifejezetten stabil lábakon.

Szóval a PlayStation 4 kérdéses alkatrésze… a belső órához szánt elem. Ha ez lemerül és nem működik többet, akkor nem hogy a digitálisan (PlayStation Store-ról származó) játékok nem fognak működni, hanem a lemezes kiadások sem, miután a CE 34878-0 hibaüzenetet kapjuk! Miért? Mert a Sony így tervezte meg a konzol trófeás rendszerét… McDonald szerint a trófeáknak szüksége van a konzol órájának elemére. Ez lenne az, amit mi nem tudunk módosítani, és így a játékosok sem tudnak módosítani az idejükön, emiatt pedig nem tudják azt feltüntetni, hogy a valós időszakhoz képest korábban megszerezték a kérdéses trófeákat.

Ennek viszont az a hátulütője, hogy a konzol elemének megfekvése a játékoktól való búcsút is jelenti. Ha a rendszer órája nullára áll, akkor az egyedüli módszer ennek kijavítására az, hogy a PlayStation Networkhöz csatlakozzunk. Persze a konzol feltörésével manuálisan, kézzel is módosíthatunk az időn, de ahogy McDonald is kiemelte: az elemet ki lehet cserélni egy másikra, de akkor is kötelező a PSN-hez történő csatlakozás, hogy minden helyreállhasson. Viszont most felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaha is megszűnik létezni a PlayStation Network (vagy legalábbis annak PlayStation 4-es verziója), akkor a PlayStation 4 maga is hasznavehetetlenné válik.

Ez bizony hosszú távon lesz eléggé megkérdőjelezhető lépés. Ha a Sony a jövőben ezt nem fogja orvosolni, a PlayStation 4 nem lesz annyira „retro” konzol mint most mondjuk a SNES. Azokat még ma is nyugodtan lehet nyúzni, holott már több mint két évtizede létező platformokról van szó…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu