Lost Eidolons: taktikai RPG, ami több tucat órányi stratégiát ígér [VIDEO]

A névről nekünk első körben a Final Fantasy jutott az eszünkbe (a megigézhető szörnyek ugyanis több részben – pl. IX, XIII – is ezen a néven futnak)…

Az Ocean Drive Studio bejelentette, hogy egy egyjátékos, körökre osztott, taktikai RPG-n dolgozik, ami a korai hozzáférés stratégiáját is igénybe fogja venni – először ugyanis PC-n lesz early access rajt 2021-ben, és jövőre konzolokra és PC-re is esedékes lesz a „bolti” start. A Gematsu megkeresésére a fejlesztők azt válaszolták, hogy „Xboxra” tervezik a játékot, de a céljuk az, hogy „PlayStationön” és Nintendo Switch-en is elérhető legyen a minimum angol és korai nyelvet támogató Lost Eidolons. (Nem tudják még, hogy cross-gen legyen-e? A Nintendo Switch átirat miatt be tudnák lőni PlayStation 4-re és Xbox One-ra…)

Egy nyugati fantasy világban, Artemesiában játszódik a játék, ahol válthatunk a körökre osztott, „rácsos” harcok és az alakulatok kezelése között, ugyanis az egységeinket fel kell készíteni a csatákra, és így talán a forradalom végeredményét is megtekinthetjük. A főszereplő neve Eden, egy nagyra becsült zsoldos, aki Lonettában, a szülővárosában tartózkodik. Egy arisztokrata összeesküvés viszont kibabrál vele, így nincs más lehetősége, csak az, hogy a sorsára támaszkodva igyekezzen a császárnőt, Ludivictust megbuktatni. Morális dillemára, keserű búcsúkra, érzelmi árulásokra lesz érdemes felkészülni, ugyanis Eden utazása során rá kellene jönnie, hogy ő ki is valójában.

A harcok során ki kell használnunk a területi adottságokat, hogy a hadseregünk összetételének erősségére építhessünk, és hogy a szinergia is megvalósulhasson. A stratégiánk révén minimalizálhatjuk a kárunkat. Új felszerelést, több mint egy tucatnyi karakterosztályt kapunk a sztori során, és mindenkinek egyedi képességei és spelljei lesznek. Ha időt szánunk a szövetségeseinkre, a harcmezőkön erősebb eredményekre számíthatunk. Az affinitás és az NPC-k bázisunkon történő meglátogatása erősítheti a csapatunkat, amit edzhetünk, és a mellékküldetések révén az ő háttérsztorijukat is megismerhetjük.

A bajtársak között fonódó kapcsolatra és a szabadság vágyára építkezik a történet: a kontinensen folyamatosan harcok zajlanak, és a politikai állapot sem a lehető legjobb. A kínai csillagképek négy szimbólumára is utalni fog a háttértörténet. A soundtrackért Clark Aboud lesz a felelős – az ő taktusait a Slay the Spire-ban és a Factory Townban hallhattuk már.

A Lost Eidolons tehát idén jön korai hozzáférésben PC-re, konzolokra pedig elvileg 2022-ben toppan be.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu