Második világháborús lesz az idei Call of Duty is?

A pletykák szerint a 2021-es Call of Duty (mert olyan nincs, hogy az Activision Blizzard csak egyetlen évet is kihagyjon) már ismerős időszakban fog játszódni.

Először a ModernWarzone, egy Call of Duty-s szivárogtató írta azt, hogy az idei CoD (ami biztos több példányban fogy majd, mint a jelenleg legújabb Call of Duty: Black Ops Cold War, mert ez természetesnek vehető…) állítólag WWII: Vanguard alcímmel rendelkezik ebben a pillanatban, viszont szerinte ez csak egy ideiglenes cím, ami később meg fog változni.

De ki fejleszti ezt a felvonást? Nem a Treyarch és nem az Infinity Ward, hanem a Sledgehammer Games, ami korábban a Call of Duty: WWII-t készítette. Korábban voltak is már olyan pletykák, hogy a 2021-es kasszasiker a második világháborúban játszódik, és hogy „a kőtörő kalapács” áll mögötte. Állítólag az 1950-es években fog játszódni, állítja a ModernWarzone, de ez már nem tűnik reálisnak már csak azért sem, mert maga a második világháború 1945-ben véget ért. Visszaemlékezések lesznek? Megvan rá a lehetőség.

De akkor itt csavarjunk egyet az egészen: az Eurogamer a forrásaira hivatkozva megerősítette, hogy tényleg Call of Duty WWII: Vanguard az ideiglenes neve a játéknak, viszont nem lesz egy alternatív idősíkon játszódni, így a háborúk nem tartanak az ötvenes évekig. Ehelyett állítólag egy „hagyományos, második világháborús” megközelítéssel fog élni a Sledgehammer Games játéka. Ha esetleg eddig nem használt helyszínekre koncentrálnak (mert azért bőven lenne mit feldolgozni: akár a budapesti ostromot is, ha helyi példával kellene élni…), akkor még lenne benne potenciál.

Az idei Call of Duty (aminek tehát nem tudjuk a végleges nevét sem) valamikor ősszel fog megjelenni, és nagy eséllyel ez még cross-gen cím lesz, így a PlayStation 5, az Xbox Series, a PC (Battle.net-exkluzívként), a PlayStation 4 és az Xbox One fogja megkapni. Itt a végén azért hozzátesszük az ilyenkor szokásos: semmi sem hivatalos még ebből.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu