Second Extinction: nemsokára Xboxon is korai hozzáférésbe lép [VIDEO]

A három játékos számára kooperatív dinoszauruszirtást ajánló Second Extinction a Microsoft konzoljain is elérhető lesz a „bolti” megjelenés előtt.

A Systemic Reaction, a Second Extinction fejlesztőcsapata bejelentette, hogy a játékuk április 28-ától az Xbox Game Preview része lesz az Xbox One mellett az Xbox Series S-en és az Xbox Series X-en is, de emellett az Xbox Game Passon is ott lesz konzolon és PC-n egyaránt (így az előfizetők egy hónap múlva felár nélkül kipróbálhatják). Mielőtt felmerülne a kérdés, hogy mi a helyzet a PC-s verzióval: a Second Extinction már tavaly október óta Steam Early Access cím, így ott is korai hozzáférésben leledzik.

A Second Extinctionben maximum három játékos ülhet össze, hogy a vérszomjas dinók hullámjaival meg tudjanak küzdeni. Mindez gyorsnak nevezett harcokban történik, és az egész egy posztapokaliptikus Földön játszódik. Több erős fegyvert is a virtuális kezeink közé vehetünk, és aki egyedül játszana, megteheti azt is. A dinoszauruszok elvileg kihaltak, de most visszatértek, és a mutáció révén még erősebbé váltak. (Ezért is az a játék címe angolul, hogy második kihalás.)

Egy metajáték is lesz: a világszerte elvégzett feladatok és küldetések közvetlenül ki fognak hatni a veszély mértékére, illetve a többi játékosra váró kihívással, így egyfajta nemzetközi elképzelésre kell gondolni, ahol a minél több játékos megkönnyítheti egymás dolgát. Az Xbox és a Microsoft Store révén a játékosok a teljes, jelenleg elérhető tartalomhoz hozzáférhetnek, ami a Steam Early Access verzióban ott van éppen. Azóta a Second Extinction sokat nőtt a gyakori tartalomfrissítésnek köszönhetően (több dinomutáció, kihívás és fegyver érkezett), és itt a Systemic Reaction figyelembe vette a közösség visszajelzéseit, emiatt pedig a játékmeneten is finomítottak az utóbbi kb. fél évben. (Ezt így is kell csinálni.)

A Second Extinction jelenleg nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal. PC-re (Microsoft Store), Xbox One-ra és Xbox Seriesre fog megjelenni. Azért ezt mégsem lehet Dino Crisosnek nevezni. A Capcom gondolhatna erre az IP-jére is…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu