Menu

Távozott a Ubisofttól az Assassin’s Creed veterán írója

Darby McDevitt hosszú idő (tíz év!) után döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a Ubisoft montreali stúdióját.

McDevitt a Twitteren közölte, hogy március 26-a volt az utolsó munkanapja a Ubisoft Montrealnál. Miután több mint egy évtizedet töltött el briliáns emberekkel azon, hogy történeteket és karaktereket hozzon létre egy hihetetlen sorozatban, ami mellett nem felejtette el megemlíteni a rajongókat sem, úgy határozott, hogy itt az ideje egy új kalandnak. Külön megköszönte a rajongóknak és a tartalomkészítőknek (YouTube/Twitch személyiségekre kell itt gondolni!), akik támogatták és kibővítették a munkásságukat az utóbbi évek során. Mindenkinek megköszönte a figyelmet, és mindenkit ugyanannyira mélyen tisztel és megbecsül, és számára egy élethosszra tartó kitüntetés volt, hogy ilyen sok emberrel megismerkedhetett.

Az Assassin’s Creed hivatalos Twitter-fiókján válaszolt erre a francia kiadó: a Ubisoft megköszönte a jelentős hozzájárulását a brandhez. Az általa alkotott történeteket és karaktereket az Assassin’s Creed közössége továbbra is meg fogja becsülni, majd jó szelet kívántak a távozó írónak az utazása során. (Ez egy hajós utalás akar lenni, aminek van is értelme, mert például az Assassin’s Creed: Valhallában is lehetőségünk van vitorlát bontani – elvégre a vikingek számára életfontosságú volt a tengeri közlekedés…)

McDevitt az Assassin’s Creed: Valhallának a kreatív rendezője volt, az Assassin’s Creed: Origins, az Assassin’s Creed: Revelations és az Assassin’s Creed IV: Black Flag esetében pedig a forgatókönyv vezető írójaként volt közreműködő. A 2011-es Assassin’s Creed: Embers film és a 2014-es Assassin’s Creed: Unity  játék során is ő volt a forgatókönyv írója, de még az iOS-es Assassin’s Creed: Recollectionön is dolgozott.

Akárhová is megy a Ubisofttól McDevitt, a legjobbakat kívánjuk neki az új munkahelyén is. Az viszont már biztos, hogy nélküle valamelyest változni fog a sorozat következő része, mert kizárt, hogy a francia kiadó kihagyja az alkalmat. Igaz, idén ne számítsunk rá (a Ubisoft ugyanis letett az évenként esedékes megjelenésről…).

Forrás: PSL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu