Távozott a Ubisofttól az Assassin’s Creed veterán írója

Darby McDevitt hosszú idő (tíz év!) után döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a Ubisoft montreali stúdióját.

McDevitt a Twitteren közölte, hogy március 26-a volt az utolsó munkanapja a Ubisoft Montrealnál. Miután több mint egy évtizedet töltött el briliáns emberekkel azon, hogy történeteket és karaktereket hozzon létre egy hihetetlen sorozatban, ami mellett nem felejtette el megemlíteni a rajongókat sem, úgy határozott, hogy itt az ideje egy új kalandnak. Külön megköszönte a rajongóknak és a tartalomkészítőknek (YouTube/Twitch személyiségekre kell itt gondolni!), akik támogatták és kibővítették a munkásságukat az utóbbi évek során. Mindenkinek megköszönte a figyelmet, és mindenkit ugyanannyira mélyen tisztel és megbecsül, és számára egy élethosszra tartó kitüntetés volt, hogy ilyen sok emberrel megismerkedhetett.

Az Assassin’s Creed hivatalos Twitter-fiókján válaszolt erre a francia kiadó: a Ubisoft megköszönte a jelentős hozzájárulását a brandhez. Az általa alkotott történeteket és karaktereket az Assassin’s Creed közössége továbbra is meg fogja becsülni, majd jó szelet kívántak a távozó írónak az utazása során. (Ez egy hajós utalás akar lenni, aminek van is értelme, mert például az Assassin’s Creed: Valhallában is lehetőségünk van vitorlát bontani – elvégre a vikingek számára életfontosságú volt a tengeri közlekedés…)

McDevitt az Assassin’s Creed: Valhallának a kreatív rendezője volt, az Assassin’s Creed: Origins, az Assassin’s Creed: Revelations és az Assassin’s Creed IV: Black Flag esetében pedig a forgatókönyv vezető írójaként volt közreműködő. A 2011-es Assassin’s Creed: Embers film és a 2014-es Assassin’s Creed: Unity  játék során is ő volt a forgatókönyv írója, de még az iOS-es Assassin’s Creed: Recollectionön is dolgozott.

Akárhová is megy a Ubisofttól McDevitt, a legjobbakat kívánjuk neki az új munkahelyén is. Az viszont már biztos, hogy nélküle valamelyest változni fog a sorozat következő része, mert kizárt, hogy a francia kiadó kihagyja az alkalmat. Igaz, idén ne számítsunk rá (a Ubisoft ugyanis letett az évenként esedékes megjelenésről…).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu