Yakuza: a Ghost of Tsushima sikere miatt további lokalizációk jöhetnek

A Yakuza-sorozat producere felbuzdult azon, hogy a Sucker Punch mekkora sikert is aratott a PlayStation 4-exkluzív Ghost of Tsushimával (ami ráadásul filmadaptációt is kap, erről írtunk nemrég).

Daisuke Sato, a Yakuza (eredeti nevén Ryu Ga Gotoku) producere korábban is mondta már, hogy az eddig nyugati megjelenéssel nem rendelkező Yakuza-játékokat is el lehetne hozni errefelé is, és most, látván, hogy a Ghost of Tsushima mekkora népszerűségnek örvend (holott egy japán történetről van szó!), ismét kijelentette, hogy ő szívesen elhozná a jelenleg csak japánul elérhető felvonásokat, a Yakuza: Kenzant és a Yakuza: Ishint.

Sato a francia Gameblognak beszélt arról, hogy a Yakuza 0 befejezése után a csapat elkezdett a korábbi részek PlayStation 4-es remasterelésén dolgozni. Emiatt a Yakuza: Kenzant és a Yakuza: Ishint arrébb tolták. Viszont már a Ghost of Tsushima megjelenése előtt is ki akarta adni a szamurájsztorikat a nyugaton, mondja Sato, és mivel a Kenzan/Ishin páros pontosan ilyesmi, lenne rá kereslet. Csak akkoriban nem volt idejük rá, ugyanis a SEGA a PlayStation 4-es remastereket tette előtérbe.

Sato hozzátette, hogy a Ghost of Tsushima átütő sikere segített a nyugati játékosoknak abban, hogy érdeklődjenek a szamurájok iránt, így most lehetősége adódhat arra, hogy az eddig elhanyagolt két játék számára is lokalizáció készülhessen. Még megemlítette a Binary Domaint is (ezen is a Yakuza csapata dolgozott, és Sato volt az egyik producere – 2012-ben jött ki ez a TPS PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, illetve PC-re): ő személyesen szeretné, ha ebből megvalósíthatna egy PlayStation 5/Xbox Series portot, de néhány módosítást megejtene, mert ezekre akkor nem volt lehetősége, és egy-két szekciót át is dolgozna.

A SEGA ha dörzsölt, hallgat Satóra. Mivel a Yakuza egyre inkább kezd mainstream franchise-zá válni nyugaton is (holott a japánul hetes számmal is rendelkező Yakuza: Like A Dragon felborította az eddigi játékstílust!), és most nagy keletje van a keleti kultúrának a videojátékokban is.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu