CD Projekt hírek: next-gen újrakiadást kap a The Witcher 3, kanadai stúdióvásárlás [VIDEO]

…és a Cyberpunk 2077 önálló multiplayerét is megfontolja a lengyel stúdió, aminek nincs beleszólása a PlayStation Store-os visszatérésbe.

A CD Projekt RED (innentől csak CDPR) bejelentette, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition, Geralt 2015-ben megjelent történetének next-gen újrakiadása 2021 második felében fog kijönni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re. (Tehát azonos időszakban a Cyberpunk 2077 számára hasonlóan beígért frissítéssel.) Akinek már megvan a játék PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n, ingyenesen frissíthet rá. Több vizuális és technikai fejlődést (ray tracing, gyorsabb töltési idők) hoz majd magával a két kiegészítőt és az összes plusz tartalmat is magába foglaló verzió.

A CDP még bejelentette azt is, hogy felvásárolták a kanadai Vancouverben található Digital Scapes Studios-t, ami most már CDPR Vancouver névre hallgat. Pawel Zawodny, a CDPR gyártási vezetője és technológiai vezetője szerint egy megbízható partnert vásároltak fel. Három éve szorosan együttműködtek, és a Cyberpunk 2077-ben is sokat segített a kanadai csapat. Marcin Chudy, a CDPR Vancouver stúdióvezetője szerint a játékmenetben és technológiában a stúdió hozzájárulása megnyerő lesz a lengyeleknek, ő pedig személyesen annak örül kanadai lengyelként, hogy hidat alkothat a két ország játékipara között, hiszen így a kanadai fejlesztők a CDPR IP-in dolgozhatnak, a CDPR pedig a kanadai tehetségekkel erősíthet. Így a lengyel cégnek Varsó, Krakkó és Wroclaw mellett már Vancouverben is rendelkezik egy stúdióval.

A lengyelek egy stratégiai videóban beszéltek arról, hogy agilisabban állnak hozzá a játékfejlesztéshez, így csak olyan játékokban lesznek online elemek, ahol ennek lesz értelme. A CDPR átgondolta a Cyberpunk 2077 multiplayerét, amiről eddig annyit hallottunk, hogy önálló termékről lenne szó. A videóban Adam Kiciński, a CDP társ-vezérigazgatója azt mondta, hogy átgondolták az eddigi tervüket. Az új, szisztematikus megközelítésükben nem csak egy nagy online élményre/játékra koncentrálnak, hanem arra, hogy mindegyik franchise-ukban legyen egy nap online, és most egy olyan technológiát építenek, amit könnyedén implementálni lehet a jövőben készülő játékaikba.

Ebben központi szerepe lesz a GOG Galaxy-nak, hiszen így egy nemzetközi játékostábort építhetnek. De ez nem jelenti azt, hogy a CDPR eltérne az eddigiektől. Továbbra is egyjátékos, történetvezérelte AAA RPG-ken fognak dolgozni; csak a hosszútávú online megközelítésük módosult. Átváltanak a párhuzamos AAA fejlesztésre, figyelembe veszik a csapatuk egészségi állapotát, rövidítik a marketingkampányukat (csak a játék megjelenéséhez közel jelentik be azt).

Michał Nowakowski, a CDPR üzleti fejlesztésekért kapcsolatos senior alelnöke pedig azt mondta, hogy a minap a Cyberpunk 2077 egy hatalmas patchet kapott (tényleg terjedelmes az 1.2), és mindegyik frissítéssel közelebb jutnak a PlayStation Networkös visszatéréshez, de erről végül a Sony fog csak dönteni. Most már úgy véli, hogy közelebb vannak a visszatéréshez. Több mint száz napja már, hogy a Sony leszedte onnan az akkor még igencsak véres torkú játékot.

Majd meglátjuk, hogy mennyire is veszik komolyan mindezt.

Forrás: Gematsu, Gematsu, PCGamer, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu