Elfogták a legnagyobb, játékcsalással foglalkozó cég tagjait

A kínai rendőrségnek a játékipar egyre nagyobb nemzetközi befolyást szerző kínai techcége, a Tencent is besegített.

A BBC arról ír, hogy egy játékcsalással foglalkozó szervezet, a Chicken Drumstick tíz tagját tartóztatták le, miután a Tencent és a kínai rendőrség közösen dolgozott. A rendőrök szerint ez a világ legnagyobb erre szakosodott cége volt, ha figyelembe vesszük azt, hogy a cég mennyi pénzt is termelt, és hogy mekkora hatásuk is volt az általuk „kezelt” játékokra.

Az Overwatch-ból és a Call of Duty-ból származó előfizetések révén körülbelül 76 millió dollárt (2,28 milliárd forintot) szedett össze a Chicken Drumstick, ami több országban és régióban is jelen volt, eltérő árazással: volt, ahol napi 10 dollárt (~3 ezer forintot), vagy havi 200-at (~60 ezer forintot) kértek el előfizetési díjként. És a tíz ember ebből megtollasodott: 46 millió dollárnyi vagyont foglaltak le, és köztük több luxusautó is volt. A rendőrség nyilatkozata szerint „tizenhét csalást találtak és pusztíottak el”, de hogy ez alatt pontosan mit is értettek, nem mernénk tippelni.

A BBC szerint ez egy hatalmas bűnszervezet volt, ami a játékosok képességének hiányára építkezett (mert ha valakinek jól megy mondjuk a Call of Duty: Warzone, akkor biztos nem szán pénzt a csalásokra), és mivel egyre több játékba próbálnak multiplayert applikálni (ilyen… volt? a Cyberpunk 2077 is, amiről lehet, hogy a CD Projekt RED lemondott, így nem biztos, hogy lesz különálló multiplayer hozzá), ilyen értelemben tényleg volt potenciál a jelentős vagyonfelhalmozósdira.

A csalásokat főleg PC-n a legkönnyebb életre kelteni, de már itt is vannak próbálkozások ezek leállítása érdekében (pl. a Cheat Engine ellen is már fellépnek itt-ott), konzolon pedig nemrég írtuk, hogy a PC-n nem nagyon kedvelt Denuvo Anti-Tamper másolásvédelem testvére, a Denuvo Anti-Cheat felbukkant a PlayStation 5-ön. (PC-n kicsapta a biztosítékot, amikor hozzáadták rövid ideig a Doom: Eternalhoz.)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu