Hamarosan búcsúzik a PUBG Lite

A PlayerUnknown’s Battlegrounds gyengébb PC-kre tervezett kiadására a jól ismert damoklészi kard lecsapott.

A Krafton, a PlayerUnknown’s Battlegrounds (innentől csak PUBG) kiadója nem akar csak egy játékra támaszkodni. Például ezért is áll fejlesztés alatt a The Callisto Protocol, ami a PUBG-univerzumban játszódik (érdekes folytatás lesz ez… szóval, amúgy Glen Schofield ötlete ez, őt pedig a Dead Space alkotójaként ismerhetjük!), és talán emiatt is jelentette be a Krafton, hogy kraft off: leállítják a PUBG Lite-ot, és mivel az L-Coinoktól (a játék prémium pénznemétől) megszabadult, majd novemberben free-to-play-jé váltott, valahol lehetett is erre számítani.

A Krafton közleménye szerint hálásak a PUBG Lite rajongóinak, az ő szenvedélyüknek és támogatásuknak. A koronavírus-világjárvány alatt remélik, hogy a PUBG Lite remek megoldás volt a rajongóknak a biztonságos időtöltésre, de nehéz döntést kellett meghozniuk. Április 29-ére tűzték ki a PUBG Lite végét, addig pedig lehet játszani, illetve az eddig a birtokunkban levő L-Coniokat elköteni. Március 30-a óta már bezárták a lite.pubg.com weboldalt, és így a letöltés sem lehetséges. Április 29-én, magyaridő szerint reggel hét órára tervezik a gyengébb számítógépekre tervezett kiadás leállítását. Május 29-étől a játékosok támogatása sem megy tovább.

A PUBG Lite amúgy 2019 januárjában indult el Thaiföldön bétában, majd 2019 októberében Európában is napvilágot látott. A játék amúgy tartalmában megegyezett a „normális” verzióval, így a különbség csak a grafikában mutatkozott ki, de ott nagyon. Kevesebb effekt, jóval alacsonyabb felbontású textúrák, igaz, cserébe nagyon megvágott rendszerigény – a harmadik világ országaiban ez így lehetőséget adott sokaknak a battle royale-ra.

A megszűnés pedig lassan a mobilos verzió felé terelheti a közösséget, ugyanis természetesen a PUBG is rendelkezik ilyen változattal: az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető verzió már több mint három éve, hogy megjelent, és a Fortnite: Battle Royale-lal ellentétben a Krafton és a PUBG Corporation nem borította az Apple/Google párosára az asztalt, hanem elfogadták a két cég 30%-os haszonkulcsát. (És emiatt pereskedik egymással az Epic és az Apple, és emiatt nem találhatjuk meg mobilon a Fortnite-ot a Google Play Store-on vagy az Apple App Store-on.)

RIP PUBG Lite.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu