Call of Duty-szivárogtatásért kapott „Twitter-börtönt” a Video Games Chronicle!

Az Activision Blizzardnak nem tetszett a szivárgás, holott ez is reklámnak tekinthető…

Szóval a Video Games Chronicle (innentől csak VGC) összefoglalta, hogy miket hallott a Call of Duty: Warzone következő, még be sem jelentett pályájáról. Az írásukban a szivárogtatás forrásait linkekkel feltüntették, továbbá a térképről beágyaztak néhány videót, hogy így az olvasó minél többet megtudhasson a még be nem jelentett Warzone-harcterepről. Bár maga a cikk továbbra is elérhető, a YouTube-ról beembeddelt videók már nem, ugyanis szerzői jogi követelés révén az Activision Publishing, Inc. leszedette azokat a Google videómegosztójáról.

De az Activision Blizzard (nyugodtan nevezhetjük így, mert egy házfedél alatt van a két fél…) nem elégedett ennyivel meg! Andy Robinson, a VGC főszerkesztője megerősítette, hogy a saját, illetve a VGC Twitter-fiókját is ideiglenesen lezárták, ugyanis a kiadó egy DMCA-követeléssel (magyarul itt is szerzői jogi követeléssel) élt. Robinson azt írta a „dutyi” után, hogy „Na, itt jön az Activision, ami a Twitterről eltávolította a hiteles összefoglalónkat a szivárgásaikból,” hozzátéve, hogy más kiadók eddig soha nem alkalmaztak DMCA-követelést! (És az indoklás is egyszerű: ezzel is hírverést kapnak. Miért tennének keresztbe saját maguknak?)

És ez nem az első alkalom: az Activision Blizzard már tavaly augusztusban DMCA-zott a VGC Twittere ellen, miután a Call of Duty: Black Ops Cold War szivárgásokra linkeltek, holott az írásban taglalt részleteket addigra már hivatalosan is bejelentették. (Mintha valakinek nehezére esett volna elolvasni a kérdéses cikket?!) És ha ez nem elég: tavaly az Activision egy bírót arra kért egy követelésben, hogy ő szedje ki a Redditből a szivárogtató adatait, miután a Call of Duty: Warzone-ból annak hivatalos bejelentése előtt közölt egy képet.

Az Activision Blizzardnak talán vissza kellene fognia magát, mert a nagyobb játékok esetében a szivárgás mondhatni természetes. De nem, ők inkább megelégednek a leépítésekkel, miközben Bobby Kotick, a vezérigazgatójuk 60 milliárd forintnyi bónuszt kap idén…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu