E3 2021: száz százalékban ingyenes lesz az idei online rendezvény

Az Entertainment Software Association (az E3 szervezői, innentől csak ESA) cáfolta a pletykákat, miszerint az online E3 egyes részeit fizetős fal (azaz paywall) mögé tennék.

Az ESA még februárban közölte, hogy az idei E3 teljesen digitális lesz a koronavírus-világjárvány miatt. Az online rendezvényen több fontos beszéd, egy díjátadó, egy, az előzetesekkel foglalkozó este lesz, illetve több kiadótól és influenszertől is számíthatunk streamekre. Az E3-at felvezető héten több kipróbálható demó és médiaelőzetes is fel fog bukkanni. Úgyhogy kb. ugyanaz lesz, mint egy hagyományos E3, csak ottani jelenlét nélkül, így számíthatunk pl. arra, hogy a Microsoft júniusban erősen beizzít, és bemutat mindent, amit az Xbox Game Studios (és így a Bethesda csapatai is!) készít(enek) éppen.

A VGC először arról írt, hogy több forrásából hallotta: az E3 egyes részeiért az ESA pénzt kérhet. Egy „nagyobb videojátékos cég” eziránt állítólag igazán kritikus volt, de nem volt végleges döntés még erről. Ezt az ESA meg is erősítette, ugyanis nem sokkal a VGC cikkének közlése után a Twitteren bejelentették: az E3 2021 digitális show-ja mindenkinek ingyenes lesz, és hamarosan több részletet is közölni fognak a műsorról és a szereplőkről. Egy rövid közleményben utána hozzátették, hogy a műsornak egyetlen eleme sem lesz paywall mögé téve, hanem mondhatni szabad a gazda mindenkinek.

Csakhogy ez kicsapta a biztosítékot Andy Robinsonnál, a VGC főszerkesztőjénél (aki ma a hírekben amúgy már megfordult, nem terveztük így!) – ő a Twitteren hozzátette, hogy a VGC cikke tényleges dokumentációból és megerősített forrásokból valósult meg, és azt kívánja, hogy az ESA talán a publikálás megerősíthette volna az ingyenes E3-at, mert ez így nem jött ki valami jól egyik félnek sem.

Szóval emiatt nem kizárt, hogy az ESA először tényleg fizetősnek tervezte, de a visszhangok miatt inkább kihátrált az egészből. Az idei E3 elvileg június 15-étől 17-éig tart.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu