PlayStation Store: a zárással 120 exkluzív veszik el örökre

A PlayStation 3, PlayStation Portable és PlayStation Vita számára a nyár folyamán záró PlayStation Store több játékot is magával visz majd a digitáls sírba.

A VGC egy kiterjedt elemzést készített, lefedve a három platform PlayStation Store-ján fellelhető, csak digitálisan megjelent játékot. Az eredmény döbbenetes: közel 2200 címről van szó, ami a zárással el fog tűnni. 630, csak digitálisan megjelent PlayStation Vita-játék mellett 730 PlayStation 3-as, egy kisebb számú PSP-címről, 293 PlayStation Miniről, 336 PlayStation 2-klasszikusról, és kb. 260 PS1-klasszikus (ezek is többnyire a két handhelden).

Hozzátették, hogy ezek túlnyomó többsége régebbi PlayStation konzolokon vagy PC-n elérhetőek, de lesz olyan is, ami így Xbox-exkluzívvá válik (Beyond Good & Evil HD, Lara Croft and the Guardian of Light, Rayman 3 HD, Far Cry 3: Blood Dragon, Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD, SoulCalibur II HD Online, Resident Evil Code: Veronica X, vagy a két Bionic Commando), de így is 120 exkluzív cím marad, ami végleg eltűnik a digitális éterben a zárás után. Ezek között vannak olyanok, amik csak egy platformra jelentek meg, és utána újrakiadás sem készült máshol (Infamous: Festival of Blood, Echochrome II, Lumines Supernova, The Last Guy, Rain, Trash Panic, Pain, PixelJunk Racers, Tokyo Jungle, TxK, MotorStorm RC…).

A legszomorúbb pedig az, hogy köztük vannak olyan játékok, amik tíz éve sincs, hogy megjelentek. (A PlayStation Vita maga sincs még 10 éves, így minden csak rá megjelent exkluzív például pont ebbe a korosztályba esik!) A megőrzésük pedig így nem lesz egyszerű feladat, és legális hozzáférésük ősztől már csak azoknak lesz, akik megvették ezen címeket. Mindenki másnak marad a trükközés, mert ha lemezes kiadás nincs, a vétel meg kimarad, akkor más legális megoldás nem marad.

A játékokat meg kell őrizni. Ebben pedig nem segítenek azon címek, amiknek szerverkapcsolat kell ilyen-olyan okból (Outriders, Marvel’s Avengers, Need For Speed 2015, stb…).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu