Kena: Bridge Of Spirits: ön és a Rot leverhetetlen páros

A Kena: Bridge of Spiritsben egy fiatal hölgy egyesíti erejét a Rottal, hogy egy kisebb, elhagyott faluból kiinduló korrupciót (nem anyagit…) meg tudjanak állítani. A GamesRadar interjút készített a játékot fejlesztő Ember Lab társalapítóival, a Grier testvérekkel (Josh, Mike).

Kena egy szent helyet keres, ami sok tudással vértezheti fel őt, de a kutatása közben egy elhagyott falura bukkan. Az innen származó és egyre jobban terjeszkedő korrupció révén a lelkek nem képesek a másvilágra menni, és az itt ragadt lelkek okozzák a kaotikus szituációt. Ezért Kena a Rot nevű, „kicsi léleksegédekkel” közösen kell, hogy megállítson mindent és mindenkit, beleértve a lelkeket, amik veszélyes, állatszerű ellenfelekké alakultak át. Ők szolgálnak majd bossfightokként.

Kena több módon képes a Rottal kombinálni képességeit, és így egyedi módon is legyűrheti az ellenfeleket. A Rot összeszedheti a támadókat, olyan lövedékeket tud létrehozni, ami átmegy mindenen, vagy akár egy alakváltó felhőt is megalkothat, ami az ellenfeleinkre tud igazán káros lenni. Minél nagyobb csapatot alkotunk velük, annál erősebb támadásokat indíthatunk, és a fejlődés lehetősége sem zárható ki. A Rottal közösen fogjuk az ellenfelek gyenge pontjait felfedezni. A harcok közben történő gyógyításhoz is a Rot-ot hívhatjuk segítségül. Ezért meg kell találnunk egy egészséges egyensúlyt a gyógyítás és az erős támadás között. Magyarul a támadóbb, offenzív stílust preferáló játékok üvegágyúkká (glass cannon) válnak, mert nem fogják gyógyítani magukat, de erősebben csapnak oda.

Több mint 100 eltérő Rot lesz, és ezeket kozmetikailag is testre tudjuk szabni. A PlayStation 5 segítségével mindegyiket egyszerre ábrázolni tudják a fejlesztők. Kena képességei és felszerelése is tuningolhatóak lesznek, a DualSense haptikus visszajelzése és az adaptív ravaszai pedig tovább rétegezik a harcokat (érzékelni fogjuk az épp használt fegyvereket).

A Kena: Bridge of Spirits augusztus 24-én fog megjelenni PlayStation 4-re (ingyen frissítést kapnak), PlayStation 5-re, illetve PC-re. Az alap kiadás 40 dollár, a Digital Deluxe verzió pedig 50 lesz. (Forintban: kb. 15/19 ezer.)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu