Menu

A Life is Strange után szabadon: hat játékon dolgozik a Dontnod!

Miután befejezték a Life is Strange 2-t, a Dontnod csapata eléggé elkezdett komolyabb tempót diktálni…

A Dontnod közleménye a pénzügyi adatok mellett más érdekességeket is megerősített. Például azt, hogy a tervezési (dizájn) vagy előgyártási folyamatokat is beleértve hat játék készül a stúdióban. Ebből az egyik biztosan a Focus Home Interactive-val közösen készül, és nem tűnik úgy, hogy a Vampyr folyatásáról van szó (az ugyanis a Dontnodnál készült épp ennek a kiadónak), hanem esélyes, hogy egy új IP-ről lehet újfent szó. A hat játék 2025-ig meg is jelenik majd.

Az utóbbi üzleti évben (ez alatt a 2020. április 1-től 2021. március 31-éig tartó évet kell érteni) a Dontnod két projekt, a Project 7 és a Project 8 gyártásával lépett a gázpedálra. (Értelemszerűen ezeknek nem ezek lesz a nevük, ezek ugyanis belső használatra szánt kódnevek.) A Project 7 IP-je teljesen a Dontnod birtokában van, és ezt az új, Montrealban nyitott stúdió készíti Luc Baghadoust (felelős producer) és Michel Koch (kreatív rendező) vezérletével. A Project 8 az, amit a Focus Home Interactive-val közösen készítenek.

Erről egy képet is közöltek, és valószínűleg egy új IP-ről van szó, ami tovább viheti a csapatot az akció-RPG műfajon, és erre korábban már talán utalt is Oskar Guilbert, a Dontnod vezérigazgatója. Négy másik játék is készül a Dontnodnál, de ezeket ők maguk fogják kiadni. Egyik sem köthető a Life is Strange-hez, ugyanis a csapat már réges-rég elvált a Square Enixtől (és pontosan ezért készíti a Life is Strange: True Colors-t a Deck Nine Games, akik a Life is Strange: Before the Stormot alkották).

Az önkiadási stratégiájukkal kapcsolatos tevük erősödött, és a céljuk az, hogy több értéket hozzanak össze az eredeti alkotásaikból és IP-ikből, és az ázsiai mobilos terjeszkedést is tervezik.

A jogdíjaik 83%-kal növekedtek, összesen 3,8 millió euróra (kb. 1,37 milliárd forint), köszönhetően a Twin Mirror megjelenésének és a régebbi címekből származó jövedelmüknek.

Forrás: PSL

Dontnod

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu