Eszeveszettül fogy a Monster Hunter Rise!

A Capcom új killer appjáról beszélhetünk, látván, hogy mindössze egy hét alatt mit hozott össze a Monster Hunter franchise új felvonása.

A japán kiadó bejelentette, hogy a Monster Hunter Rise-ból a boltokba szállított példányokat és a digitális (Nintendo eShop) értékesítéseket összevetve a játék már öt millió példánynál jár. Ehhez tegyük hozzá, hogy a megjelenés a Nintendo Switch-en március 26-án volt, és a 4 milliót március 29-én érte el. Ha ez még mindig nem ad megfelelő kontextust, akkor említsük meg, hogy a Monster Hunter: World mit mutatott fel – tény, ugyanilyen teljesítményre volt képes, de ott a PlayStation 4 és az Xbox One kapta meg a játékot (utóbbi Japánt kihagyta), így ott két platform kellett az 5 millióhoz, míg most csak egy!

A játékról szeptember közepén, a bejelentésekor már írtunk, úgyhogy idézzük saját magunkat: „A Monster Hunter Rise egy akció-RPG, ami Kamura falujában játszódik az egyedi kultúrájával és innovatív vadászati technológiájával. Új vadászterületek is lesznek, köztük az ősi oltárromokkal (Shrine Ruins). A szörnyvadászat és a történet előregurítása során a legyőzött szörnyekből eső tárgyak segítségével egyedi fegyverzetet és pajzsot faraghatunk, és ezekkel nőhet a túlélési esélyünk és sikerünk egyaránt. A kihívásokat egyedül, vagy akár három barátunkkal is kipróbálhatunk a helyi vagy kooperatív online multiplayer révén.

A Monster Hunter Rise-ban új eszközöket használhatunk a szörnyek felkutatására és legyőzésére. A Wirebuggal egy helyben álva vagy a levegőben csáklyázhatunk is, ami a stratégiánkat kibővítheti, a Palamute-okat pedig meglovagolhatjuk (támadásra is használhatjuk őket), míg a Palico-k kisegítő opcióként például gyógyíthatnak a harcok során. Ha egyedül játszunk, akkor egy Palamute-ot és egy Palico-t is magunkkal vihetünk, de multiplayerben csak az egyikre lesz lehetőségünk. Új és visszatérő szörnyek is lesznek (a Magnamalo lesz a játék „zászlóshajója” ebben az értelemben; az Aknosom alakváltásra képes, a Tetranadon pedig kétéltű). A küldetések során megtudhatjuk az eseményeket, amik Kamurát veszélyeztetik. Töltési idők nem lesznek, amint betöltődik Kamura, és a területek között sem lesznek átváltások, így egybefüggő játékmenetben lesz részünk.”

Aki esetleg más platformon szeretné játszani a Monster Hunter Rise-ot, még várnia kell: a PC-s kiadást a Capcom 2022 elejére tervezi. Onnan pedig nem kizárt a PlayStation 5, Xbox Series port sem…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu