Icarus: a DayZ után új túlélősdi Dean Halltól [VIDEO]

A DayZ alkotója a RocketWerkz-szel egy újabb túlélőfába vágja a fejszéjét, és már egy kisebb betekintést is nyertünk az Icarusba…

Az Icarust kilenc hónapja jelentették be, úgyhogy valahol már ideje volt egy játékmenetes videónak, amit a PCGamer jóvoltából tekinthetünk meg. A játék egy szólóban is játszható, session alapú kooperatív élmény. Maximum nyolcan küzdhetünk meg egymással, és a cél az, hogy a nem éppen befogadó bolygót felfedezzük a korlátozott ideig tartó küldetésekben (innen van a session-alapú megközelítés; ez nem egy battle royale akar lenni). Ezek a küldetések órákig, vagy jobb esetben akár hetekig is tarthatnak. Ha lejárt az idő, és nem vagyunk a hajón, ami visszarepülne a bolygó körüli keringőpályára, akkor a karakterünket bukjuk.

Szerdán hajnali két órakor további játékmenetet lehet a Twitch-en látni, de akkor talán jobb ötlet lenne aludni. Ez egy brutális PvE világ lesz, ami a mi kiiktatásunkat tekinti elsődlegesnek, legyen szó a mérgező környezetről, az életveszélyes vadvilágról, vagy a játékmenetet erősen megváltoztató időjárásról. Icarus nem viccel, így fel kell készülni minden eshetőségre: oxigénforrás, következő áldozatunk (mint elfogyasztandó étek), készlethalmozás… ezek mind a játék részei lesznek ebben a megtévesztő módon ismerősnek tűnő, de mégis idegen világban.

Több mint 64 négyzetkilométeren van engedély bányászni a kézzel faragott területen, ami tele van titkokkal és változatos biómákkal. A megtalált erőforrások segíthetnek a túlélésben. Minden egyes fát leszedhetünk a magunk javára, és minden sziklából nyerhetünk nekünk fontos erőforrást. Két tech skillfa is lesz a játékban. Az egyik a bolygóhoz kapcsolódik, a másik pedig az azon túli, orbitális területhez. A küldetésünk teljesítése után ugyanis mehetünk vissza a keringőpályára a ritka anyagokkal, amiből komolyabb technológiát gyúrhatunk magunknak. Ezekkel pedig gyorsabban teljesíthetőek a küldetések, a közlekedésünk sebessége is megnőhet, a gyártást is automatizálhatjuk, esetleg a túlélési esélyünket növelhetjük meg.

Az Icarus megjelenési dátuma még nem ismert (elvileg valamikor idén jön), de a Steamen már fellelhetjük.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu