Már a kínaiak is lecsapnak az Nvidia crypto-videokártyáira

TECH HÍREK – A hong kongi vámellenőrök háromszáz darab Nvidia CMP 30HX kártyát foglaltak le, és mivel ezek a kínai cryptofarmokban lettek volna felhasználva, már ki lehet mondani: arrafelé is már fellépnek a farmolósdi ellen.

Az Nvidia CMP termékcsaládja pont a cryptovaluták bányászatára lett létrehozva (és eközben az RTX 3060-as kártyánál bejelentették az Etherum bányászatának megfelezett sebességét, és további kártyáik is hasonló lassítást kaphat, igaz, ezt egy dummy HDMI csatlakozóval ki lehet ütni…), de ezeket a cég rendelésre gyártja. Egy 300 darabos szállítmány Kínába tartott volna, de a Kína-Hong Kong határon (igaz, lassan már elmosódik a határvonal a két régió között…) a vámellenőrök lefoglalták a szállítmányt, írja a MyDrivers. Azért is mondhatjuk, hogy a 30HX kártyákról van szó, mert két slotot foglalnak el, és két ventillátorral rendelkeznek.

A kártyákat csempészárunak jelölték meg, és itt ne feledjük, hogy Kínában több körzetben tiltják még a cryptovaluták farmolását, emiatt pedig már magyarázatot is találhatunk arra, hogy miért is történt ez a lefoglalás, pláne ekkora szállítmány esetében. A kínai farmolók akkora áramfelvételt produkálnak, hogy emiatt Iránban többször is áramszünet keletkezett, és Belső-Mongóliában is rezgett alattuk a léc, mert ott meg ingadozott az áramellátás.

Az Nvidia CMP 30HX, 40HX és 50HX is a Turing architektúrára épül, 12 nanométeres szilikonnal. A 10 GB memóriával rendelkező 50HX a TU102 GPU-100 GPU-ra alapul, áramköre pedig hasonló az RTX 2080 Ti-n alkalmazott PG150-hez. A 40HX a TU106-100 GPU-ra lett alapozva, és a PG161-es lapkát 8 GB memória található. A 30HX a belépő szintnek felel meg: a TU116-100 GPU-t, a PG161 lapkát használja, és ezen 6 GB memóriát helyezett el az Nvidia (tehát a GTX 1660 Superre alapul a maga 1408 CUDA magjával). A 30/40HX kártyák a driverfrissítések alapján lettek megerősítve; az 50/90HX kártyák pedig júniusig meg fognak jelenni.

Úgyhogy akárki is rendelte a pakkot az Nvidiától, most biztosan szívja a fogát, mert azért ez nem olcsó mulatság. A GPU-gyártó cég persze csak szétteszi a karját: ők leszállították a rendelést, szóval ez már nem az ő saruk…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu