Menu

PlayStation-exkluzív játékon is dolgozik a Remedy Entertainment?

A Control, az Alan Wake, a Quantum Break, vagy a Max Payne első két részét is megvalósító finn csapat állítólag a Sony számára is munkálkodik valamin.

A Remedy Entertainment jelenleg öt játékon dolgozik. Ezek közé tartozhat egy olyan projekt, ami PlayStation 5-re (és talán PC-re) készülhet. Claire Bromley, a PlayStation Studios nemzetközi külsős producere több alkalommal is megosztott olyan bejelentéseket, amikben a Remedy stábbővítéséről volt szó. Például a Remedy egyik vezetőjétől, Christopher Schmitztől, a kommunikációs igazgató Thomas Puhától, illetve az audiótervező Sam Hughestól is már megosztott pár posztot a LinkedInen. Persze, lehetne mondani, hogy csak Bromley szeretne segíteni a finneknek, de ha ennyi alkalommal oszt meg valamit a Remedy-től, az már talán kezd gyanússá válni, főleg úgy, ha belegondolunk: a többi, belsős PlayStation Studios csapattól szokott csak ilyen gyakorisággal megosztani egyet s mást…

Aztán a Redditen arról is szó volt, hogy Bromley hasonlót csinált a Sumo Digitalnak is a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re megjelent Sackboy: A Big Adventure előtt, de a Housemarque számára is hasonlóan kezet nyújtott a Returnal bejelentése/megerősítése előtt. És mind a kettő PlayStation-exkluzív alkotás…

Ehhez akkor tegyük hozzá azt, amit Shpeshal Ed (aki korábban helyesen kiszivárogtatta, hogy a márciusi PlayStation Plus-kínálat része a Final Fantasy VII Remake Part 1 PlayStation 4-re) osztott meg a Twitteren: egy meg nem nevezett személlyel beszélgetett Discordon, aki azt állítja, hogy a Remedy kérdéses játéka „Sony-s”. Szerinte ez a még be sem jelentett játék 100%, hogy PlayStation-exkluzív cím lesz.

Vanguard (mutliplayer, free-to-play). CrossfireX (Xbox-exkluzív). Két, Epic Games által kiadni tervezett játék. És emellett ez a bizonyos, állítólag Sony-exkluzív cím lehet az ötödik. Ne feledjük, hogy az Alan Wake 2-ről is hallottuk már, hogy elvileg ezen is dolgozik a finn csapat… de az lehet, hogy az Epices címek egyike lehet a Remedy játékuniverzumában.

Eléggé gyanús a szituáció, ezt azért nem lehet letagadni. De azért ne felejtsük, hogy az Alan Wake IP-jének joga teljesen a Remedy-é, így lehet, hogy pont ez lesz PlayStation-exkluzív, de PC-s megjelenéssel. Nem lehet kizárni.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu