PlayStation-exkluzív játékon is dolgozik a Remedy Entertainment?

A Control, az Alan Wake, a Quantum Break, vagy a Max Payne első két részét is megvalósító finn csapat állítólag a Sony számára is munkálkodik valamin.

A Remedy Entertainment jelenleg öt játékon dolgozik. Ezek közé tartozhat egy olyan projekt, ami PlayStation 5-re (és talán PC-re) készülhet. Claire Bromley, a PlayStation Studios nemzetközi külsős producere több alkalommal is megosztott olyan bejelentéseket, amikben a Remedy stábbővítéséről volt szó. Például a Remedy egyik vezetőjétől, Christopher Schmitztől, a kommunikációs igazgató Thomas Puhától, illetve az audiótervező Sam Hughestól is már megosztott pár posztot a LinkedInen. Persze, lehetne mondani, hogy csak Bromley szeretne segíteni a finneknek, de ha ennyi alkalommal oszt meg valamit a Remedy-től, az már talán kezd gyanússá válni, főleg úgy, ha belegondolunk: a többi, belsős PlayStation Studios csapattól szokott csak ilyen gyakorisággal megosztani egyet s mást…

Aztán a Redditen arról is szó volt, hogy Bromley hasonlót csinált a Sumo Digitalnak is a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re megjelent Sackboy: A Big Adventure előtt, de a Housemarque számára is hasonlóan kezet nyújtott a Returnal bejelentése/megerősítése előtt. És mind a kettő PlayStation-exkluzív alkotás…

Ehhez akkor tegyük hozzá azt, amit Shpeshal Ed (aki korábban helyesen kiszivárogtatta, hogy a márciusi PlayStation Plus-kínálat része a Final Fantasy VII Remake Part 1 PlayStation 4-re) osztott meg a Twitteren: egy meg nem nevezett személlyel beszélgetett Discordon, aki azt állítja, hogy a Remedy kérdéses játéka „Sony-s”. Szerinte ez a még be sem jelentett játék 100%, hogy PlayStation-exkluzív cím lesz.

Vanguard (mutliplayer, free-to-play). CrossfireX (Xbox-exkluzív). Két, Epic Games által kiadni tervezett játék. És emellett ez a bizonyos, állítólag Sony-exkluzív cím lehet az ötödik. Ne feledjük, hogy az Alan Wake 2-ről is hallottuk már, hogy elvileg ezen is dolgozik a finn csapat… de az lehet, hogy az Epices címek egyike lehet a Remedy játékuniverzumában.

Eléggé gyanús a szituáció, ezt azért nem lehet letagadni. De azért ne felejtsük, hogy az Alan Wake IP-jének joga teljesen a Remedy-é, így lehet, hogy pont ez lesz PlayStation-exkluzív, de PC-s megjelenéssel. Nem lehet kizárni.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu