Xbox Game Pass: első napi debütálás a Battlefield 6-nak?; az áprilisi első frissítés

Lehet, hogy a Microsoft nem kevés pénzt áldoz arra, hogy az Electronic Arts következő Battlefieldjét már az első napon berakja a redmondi cég havidíjas előfizetéses szolgáltatásába?

A legújabb The Xbox Era podcasten Shpeshal Ed azt mondta, hogy egy bizonyos AAA FPS ősszel az Xbox Game Passon fog elrajtolni. Azért zárhatjuk ki a Call of Duty-t az Activision Blizzardtól, mert ők meg inkább a Sony-val ápolnak jó kapcsolatot. Ezt a gondolatmenetet amúgy Tom Henderson, egy Battlefieldes bennfentes is lényegében megerősítette. Ha ez igaz, akkor az Electronic Arts alapból nagyobb potenciális játékosbázist tudna megszólítani, mert az Xbox Game Pass mégis csak olcsóbb, mint egy teljes árú (addigra már lehetséges, hogy 24 ezer forintos…) játék.

Ha már Game Pass, a Microsoft bejelentette, hogy mikkel erősít a rendszer. Április nyolcadikán csatlakozik a Grand Theft Auto V (konzol – tehát Xbox Series, Xbox One; felhő – Android értelemszerűen, mert a PC-s rajtra még várni kell), a Zombie Army 4: Dead War (PC, konzol, felhő), a Disneyland Adventures (felhő), illetve a Rush: A Disney/Pixar Adventure (felhő). 12-én az NHL 21 lép be konzolon (EA Play – itt konzolon kell az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés, PC-n nem!), 15-én pedig a Rain on Your Parade (PC, konzol, felhő, ID@Xbox – indie cím) és a Pathway (PC, ID@Xbox) is feljut a rendszerbe. Április 20-án pedig az eleddig PlayStation-exkluzív amerikai baseball-bajnokság játékadaptációjának új része, az MLB The Show 21 (konzol, felhő) is csatlakozni fog.

Már több mint 50 játékot játszhatunk a felhőből Androidon érintőképernyős kezeléssel – a listát itt találhatjuk. A konzolosok számára a Play With Friends opció révén gyorsan csatlakozhatunk barátainkhoz, ha ők multiplayereznek, ha pedig nem, akkor mi is gyorsan telepíthetjük a játékot, hogy közösen játszhassunk. Emlékeztetőképp a Microsoft felhívta a figyelmet a Genesis Noirra (felhő, ID@Xbox) és az Octopath Travelerre (felhő). DLC-kből nem említettek sokat (Among Us: The Airship Update PC-n; Gears 5 ingyenes Marcus skin Batistának április 12-éig; Grounded fotó mód; a Halo: The Master Chief Collection 6. szezonja pedig 7-én startol).

Az Xbox Game Pass Ultimate perkek között a Sea of Thieves: Ocean Crawler Bundle vár, de ott van még a Gems of War: Shadow Dragon Legendary Starter Pack, a Phantasy Star Online 2: April Member Pack, az Apex Legends: Have Faith fegyversárm és a Spellbreak: Chapter 2 pass, mindkettő április 8-ától. Az Xbox Game Pass questek (egyenként 150 pontért): 7000 Influence gyűjtése a Forza Horizon 4-ben, játsszunk két meccset a PlayerUnknown’s Battlegroundsban, töltsünk el öt percet anélkül, hogy az Alien felfedezzen minket az Alien: Isolationben, és vagy találjunk két Skyshardot, vagy hozzunk össze 3 szövetséges vs. szövetséges gyilkosságot a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimitedben.

Végezetül a távozó játékok: április 15-én a Deliver Us the Moon (konzol, PC), a Gato Roboto (konzol, PC) és a Wargroove (konzol, PC) lép ki, és április 16-án ezek az EA Play címek ugranak le konzolon: Madden 15, Madden 16, Madden 17, Madden 18, Madden 25, NHL 18 és NHL 19.

Most legalább nincs annyi sportjáték.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu