A második halasztásánál jár a Deathloop is!

Felejtsük el május 21-ét: az Arkane Lyon következő játékát nem fogjuk a tavasszal játszani, ez már biztos. És ez már nem az első alkalom, hogy a Deathloopot halasztották…

Szóval a Bethesda Softworks (ami már a Microsoft alá tartozik hivatalosan is) és az Arkane Lyon bejelentette a Twitteren, hogy még több idő kell a játék megfelelő kivitelezéséhez. Azért ne felejtsük el, hogy eleinte még az volt az akkor még nem a Microsoft részeként működő Bethesda terve, hogy 2020 végén, tehát konkrétan a next-gen konzolok megjelenéséhez közel kiadja „a halálhurkot”, de ebből nem jött össze semmi, és ekkor tették ki május 21-ére a rajtot. Most pedig szeptember 14-ét kell megjelölnünk a naptárunkban, ugyanis ez az új megjelenési dátum. Remélhetőleg a végleges.

A közlemény szerint azért határozott a francia fejlesztőcsapat a Deathloop elhalasztása mellett, mert elhatározták: számukra a minőség az első, miközben a csapat ambícióit is meg szeretnék valósítani. Emellett nem feledkeznek meg arról, hogy az Arkane berkein belül mindenki egészséges és biztonságos legyen. Ezt a közel plusz négy hónapot arra fogják használni, hogy egy szórakoztató, stílusos, továbbá a játékosok lelkét megkapó játékélményt teremtsenek a Deathloopban.

Bocsánatot kérnek a még inkább a további várakozásért (ezzel már jó tíz hónapot toltak a rajton…), majd megköszönték mindenkinek a kíváncsiságát és lelkesedését. Számukra ez szolgál üzemanyagként a kreativitásukhoz és a kemény munkájukhoz. Alig várják, hogy többet is meg tudjanak mutatni a Deathloopból. (Ezt valószínűleg egy nyári, esetleg az E3 időszakára időzített State of Play közvetítés során meg is tehetik…) A bejelentést Dinga Bakaba, a játék rendezője, illetve Sebastien Mitton, a művészeti rendező szignózta a teljes Arkane Lyon stúdió nevében.

Úgyhogy az időhurok megtörésére még várnunk kell: a Deathloop szeptember tizennegyedikén jut el PlayStation 5-re és PC-re. Talán itt is elkövették azt a hibát, hogy túl korán jelentették be (a megjelenési dátumot mindenféleképpen!).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu