Abandoned: realisztikus túlélés egy furcsa erdőben [VIDEO]

A Blue Box Game Studios egy meglepő játékot leplezett le a PlayStation Blogon.

A jellemzés szerint az Abandoned egy filmszerű, belső nézetes horror-túlélés műfajú lövöldözős játék lesz egy nagy részletességgel rendelkező környezetben, és a túléléshez köthető játékmenetben a holland fejlesztők a realizmus felé haladtak. A történet szerint Jason Longfield a főszereplő, aki egy különös erdőben tér magához a már-már túlzottan klisés amnéziával, és a címben is használt magára maradással. Jasonek tehát fogalma sincs, hogy hogyan is jutott el ebbe az erdőbe, de rövid időn belül rájön arra, hogy valaki (valami?) elrabolta, és egy sötét célból szállította ide. Ezért pedig a túléléséért kell küzdenie, és a fő célja az lesz, hogy egy darabban el tudjon menekülni az erdőből (ami talán négyszögletű, talán kerek, de biztosan nem Lázár Ervinhez köthető).

A Blue Box Game Studios egy egyedi, személyes játékélményt szeretne létrehozni, ami valószerűnek hat. Minden eseménynek hatása lesz a karakterünkre. Ha Jason fél (vagy ha futás után nehezen kap levegőt), akkor a célzás során kevésbé lesz pontos. Az Abandonedben a fegyverek elsütése realisztikus módon lassú lesz, és emiatt taktikáznunk kell, hogy túléljünk mindent. A stúdió minden erejével egy filmes stílusú, belső nézetes sztorin dolgozik, ami nem arra koncentrál, hogy gyors tempójú legyen (megállás nélkül futunk, célzunk, lövünk), hanem el kell rejtőzködnünk, és minden lövést meg kell terveznünk a ravasz meghúzása előtt. Azt akarja a csapat, hogy idegesek legyünk minden találkozó alkalmával, mert egy rossz lépés eldöntheti, hogy életben maradunk-e vagy sem.

A DualSense kontroller segítségével minden interakciót érzékelni fogunk, például azt is, ha egy töltény bennünk landol. A ravasz meghúzása másként érződik majd egy töltött, illetve tölténnyel nem rendelkező pisztollyal. A 3D-s audio segítségével könnyebben hozhatunk döntéseket, vagy a taktikánkat is módosíthatjuk, mert pontosabban halljuk, hogy merről lőttek felénk. A PlayStation 5 képességét még mindig csak felfedezi a stúdió, de már most kiváló eredményeket értek el. Jó minőségű motion capture-t (mozgásdigitalizációt) is elbír 60 FPS-en, natív 4K felbontással. A környezet minősége olyan közel áll a való élethez, amennyire ez csak lehetséges. Mindemellett a töltőképernyők is minimális mértékben lesznek csak jelen.

Az Abandoned a tervek szerint a negyedik negyedévben (október-december) fog valamikor megjelenni kizárólag PlayStation 5-re. A játékmenet bemutatójára még várnunk kell; a lenti videó csak egy teaser.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu