Free-to-play is lehetett volna a Hitman!

Miután az IO Interactive függetlenné vált 2017-ben (a Square Enix mondhatni túllépett rajtuk, és a japán cég náluk hagyta a Hitman IP-jének jogait is), megtörténhetett volna az is, hogy a 47-es ügynök free-to-play legyen.

Az IGN szerint sok cég kopogtatott az ajtajukon a független fordulat után, és az egyikük javaslata az volt, hogy a Hitman free-to-play (F2P) legyen, csakhogy ez a dán csapat elképzelésével nem vágott egybe, így inkább önálló maradt az IO Interactive, ami már saját maga adta ki a Hitman III-at (aminek tartalmi bővítéséről márciusban beszámoltunk – a hét halálos bűn köré építik fel a fizetős és ingyenes DLC-ket). De a Square Enix után elvesztették a hitüket a Hitman franchise-ban, így sok kétség merült fel a jövőjükkel kapcsolatban.

Több befektetővel beszélgettek, és ugye egyikük épp ezt a F2P ötlettel rukkolt elő. Hakan Abrak, az IO Interactive vezérigazgatója szerint bár ez az üzleti modell érdekes, és vannak menő élmények, amik illenek hozzá, a Hitman esetében a 2016-os reboot nem volt erre megfelelő. És mivel a csapat független maradt, alapvető döntéseket tudtak meghozni saját magukkal és játékaikkal kapcsolatban. Így lett a Hitman 2 „teljes” megjelenésű, nem pedig epizodikus. Azt a Warner adta ki, úgyhogy a World of Assassination (a bérgyilkosság világa) trilógia középső eleme is másik kiadótól származott, mielőtt a harmadik részben lehetőségünk adódott volna az előző játékok helyszíneinek importálására.

Az IO Interactive eközben azért nem csak a Hitman III megjelenés utáni tartalmain dolgozik, hanem ott van a terítékükön a hivatalos névvel még nem rendelkező James Bond-játék, a Project 007 is, amiről nemrég szintén beszámoltunk: a fiatal ügynök története teljesen egyedi lesz, így a dánoktól nem csak egy filmfeldolgozás üti majd a jövőben a markunkat.

Talán jobb is, hogy az IO Interactive nem adta be a derekát egy másik cégnek, mert a független megközelítéssel mindenről ők maguk dönthetnek – így ha buknak valamin, ott tényleg nem mutogathatnak másokra.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu