Six Days in Fallujah: egy muszlimokat képviselő csoport a Steames eltávolítást kéri

Az amerikai-iszlám kapcsolatokért felelős tanács szerint a játék egy „arabgyilkos szimulátornak” tekinthető.

A tanács (aminek innentőlaz angol rövidítését alkalmazzuk: CAIR) Washington D.C.-ben található, és a muszlim vallásúak civil jogaiért küzd. Azt kéri a Microsofttól, a Valve-tól és a Sony-tól, hogy ne segítsék a Six Days in Fallujah terjesztését, ugyanis a játék az iraki háborúk egyik legvéresebb csatáját, a Fallujahért zajló második küzdelmet dolgozza fel. Azért kérik a tiltást, mert ez a játék csak normalizálni fogja (vagyis lényegében elfogadottá teheti…) a muszlimok elleni erőszakot az Egyesült Államokban és szerte a világban, írta Huzaifa Shahbaz, a CAIR kutatásért és képviselésért felelős koordinátora.

Shahbaz szerint a játékiparnak le kellene állítania a muszlimok dehumanizálását, és a Six Days in Fallujahhoz hasonló játékok csak azt a célt szolgálják, hogy dicsőítsék az erőszakot, amiben többszáz iraki civil halt meg, plusz ezzel akarják indokolni az iraki háborút, amikkel csak a muszlimellenességet növelik egy olyan időszakban, ahol ennek gyakorisága tetten érhető, és életveszélyes is lehet.

Itt vissza lehetne kanyarodni arra, amiről korábban már szó volt: a játéknak úgy lehetne komolyabb sikere (vagy úgy szerezhetne valódi elismerést), ha meg merné tenni azt a lépést, hogy az amerikai hadsereget igenis antagonisztikus, tehát ellenséges színekben ábrázolja, mert azért nem mindenki volt könyörületes a harcok során az ő térfelükön sem. És tényleg lenne abban is valami, ha a Highwire Games (ők fejlesztik a Six Days in Fallujah-t) és a Victura (ami a kiadói szerepet tölti majd be) tényleg mutatja az iraki civileket is, mert még ezt sem nagyon tették meg, holott ők is irányíthatóak lesznek egyes pontokon.

A Six Days in Fallujah elvileg idén fog megjelenni PC-n (Steamen) és bizonyos konzolokon, feltehetőleg PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en és Xbox Series S-en. Most nincsen kiadói posztban a Konami, ami az eredeti bejelentés után nem sokkal, 2009-ben kihátrált a játék mögül.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu