Ismét mobilos téren kezd próbálkozni a PlayStation

A PlayStation Mobile-ra talán már senki sem emlékszik, de úgy tűnik, hogy a Sony megpróbálja másodszor is, hogy a legnépszerűbb franchise-ait mobilos platformokra adaptálhassa.

Manapság egyre erősebbek a mobiltelefonok (igaz, azért az alkatrészek hiánya nem csak a next-gen konzolokat, vagy épp az autóipart sújtja, hanem a mobilokat is…), és így a rá készített játékok is többre lehetnek képesek, mint mondjuk öt éve. És a Sony ezt ki is akarja használni: van egy álláshirdetésük, hogy a Sony Interactive Entertainment (SIE) mobilos tevékenységeihez legyen egy vezetőjük. Az álláshirdetés szerint az új alkalmazott több mobilos játék kezeléséért lesz felelős, továbbá a PlayStation iOS-es, Androidos terjeszkedésének következő 3-5 éves menetrendjét is neki kell majd létrehoznia.

Az már nem is olyan nagy meglepetés ezek után, hogy a SIE a legnépszerűbb franchise-ait akarja mobilion is letelepíteni, mert a népszerűségükből adódóan úgy vélik, hogy a mobiltelefonos platformokon is képesek lehetnek a sikerre. Persze a hirdetés nem nagyon részletezi, hogy pontosan mik is a Sony tervei, de ezek után nem kizárt, hogy a The Last of Us, God of War, Uncharted hármasból csinálni fognak valami „hordozhatót,” mert azért mégis csak ezek az IP-k lettek a Sony blockbuster címei (amik miatt például a Days Gone 2 nem fog megvalósulni, erről tegnap beszámoltunk).

Amúgy ezen is érzékelhetjük, hogy a Sony mentalitása jelentősen megváltozott az utóbbi években. A PC-s portok is azért valósulnak meg egyes játékokból (Horizon Zero Dawn Complete Edition, vagy hamarosan a Days Gone), hogy így is pénzt tudjanak termelni, és a mobilos terjeszkedés is csak erre utal, semmi másra. Tény, a Microsoft is hasonlóan cselekszik, de ők az xCloud segítségével az Androidon már jó ideje ott vannak, és az iOS-es megoldás sincs olyan nagyon messze…

Úgyhogy ne lepődjünk meg, ha mondjuk a God of Warból csinálnak egy mobilos kiadást, persze fizetős appként, remélhetőleg reklámok nélkül… és a végére megemlítjük a SIE London Studiot. Egy multiplayer funkciókkal rendelkező PlayStation 5-ös játékot csinálnak, új IP-vel. A vizuális effektekhez keresnek egy művészt, továbbá egy online játékmenet-tervező is kerestetik. Utóbbinál küldetésekbe kell integrálni a játékmenetet, ami PvE stílusra (Outriders, Rainbow Six: Parasite) utalhat.

Forrás: GameRant, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu