Quantic Dream: győztesnek hirdette ki magát a perek után

A 2018-ban kirobbant botrány szerint a francia csapat frusztráló munkakultúrával rendelkezett; az ebből adódó perek lezárásával pedig David Cage csapata nyertesnek nevezte magát.

2018-ban három francia sajtóorgánum, név szerint a Canard PC, a Le Monde és a Mediapart közölt cikkeket a Quantic Dream (Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human) munkakörnyezetéről. A Canard PC szerint az alkalmazottak kemény túlórán estek át mindegyik játéknál, egy menedzser pedig 600 Photoshoppolt, „megkérdőjelezhetű ízlésű” képet csinált róluk, amiken az alkalmazottakat pl. náci karakterek vagy pornósztárok testére tette. Erre a teljes informatikai részleg felmondott, és bíróságra vitte az ügyet.

Április 7-én a párizsi fellebbviteli bíróság végül a Quantic Dream javára döntött, amire a francia cég egy közleményben reagált. Szerintük ez a frusztráló munkakultúra, illetve bárminemű stúdión belüli diszkrimináció nem létezésének végző bizonyítéka, és ezt a stáb több képviselőjének állítása is tanúsíthatja. Az utóbbi évek során több állami, kormányzati cég vizsgálta meg a Quantic Dreamet, de a cég vezetésében, illetve a szerződésekkel kapcsolatban semmilyen szabálytalanságot nem tudtak találni.

Hozzátették, hogy az alkalmazottak és ex-dolgozók, akik a vádaskodásokat elutasították, álneveken lettek erőszakosan megtámadva, ugyanis ez egy szervezett kampány része volt. Több mint 10 ezer tweetet  küldtek ki egyetlen fiókról a Twitteren néhány nap alatt azzal a céllal, hogy a keresőmotorok csúcsára juttassák a cég elleni vádaskodásokat. Bizonyítékuk van arra, hogy csak néhány ember áll ezen cselekedetek mögött, és az ő céljuk nyíltan a stúdió imidzsének rombolása és a csapat megkárosítása.

Miután David Cage, a Quantic Dream alapító vezetője az IGN-nek interjút adott arról, hogy új stúdiót nyitnak Montrealban (és komolyan, ezt látván a quebec-i város gyorsan a játékfejlesztés egyik központjává alakul…), a Solidaires Informatique, egy francia szakszervezet is sajtóközleménnyel reagált. Cage szerint minden, a Quantic Dream elleni vád bizonyítottan téves volt, mire a Solidaires Informatique azt mondta, hogy ez csak a csapat nyilvános imidzsének kezeléséről szól, miközben minden ellenkező hangot elnémítanak.

Ez a sztori valamiért még mindig nem tűnik lezártnak…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu