Menu

Days Gone 2: az első rész rendezője dolgozott volna rajta

Jeff Ross volt a Sony Interactive Entertainment (SIE) Bend Studiotól az, aki a Days Gone rendezőjeként létrehozta a játékot, és ő volt a felelős a tervezett folytatás koncepciójáért is; ki is tálalt róla.

A VGC tudósított arról az élő adásról, amiben Ross David Jafféval, a God of War eredeti alkotójával beszélgetett a SIE által elvetett Days Gone 2-ről. A koncepcióban egy nagyobb, online multiplayer co-op módot is terveztek, de erről mindaddig nem beszélhetett, amíg a Sony-nál dolgozott, ugyanis a cég egy NDA-t (titoktartási szerződést) iratott alá vele, így emiatt azt sem erősíthette meg, hogy a projektnek tényleg annyi volt-e.

Az online mód egy megosztott univerzum lett volna, amiben mindenki részt vett volna (ilyesmi például a Fallout 76 is). A SIE Bend már az első részben is szeretett volna kooperatív játékmenetet, de áldozatokat kellett hozni, így végül az egészet kihagyták a PlayStation 4-re már igen, de PC-re még meg nem jelent játékból. A különbség annyi volt, hogy a Days Gone 2 esetében az online co-op egy másodlagos mód lett volna a fő narratívához.

Ross megerősítette, hogy az első rész kritikáit a másodikban figyelembe vették volna, de végül tavaly decemberben lelépett a stúdiótól, ám nem a Days Gone 2 miatt, hanem személyes okokból döntött a távozás mellett. Jaffe (aki már szintén nincs a Sony-nál, de még megvannak a kapcsolatai) arról kérdezte őt, hogy miért nem fogadta el a Sony a terveket. Erre az volt a válasz, hogy a SIE Bend jelentősen megnőtt az első rész fejlesztése alatt, és a költségvetés emiatt is megugrott. Az első Syphon Filter már több mint két évtizede, hogy megjelent PS1-en, és az 1-2 millió dollárból elkészült; annak folytatása 2 milliót igényelt, és azt egy év alatt valósították meg. Az ebből származó profit remek volt, de olyan játékoknál, ahol 4-5 millió értékesítés kell csak ahhoz, hogy nullszaldó legyen a végeredmény, ott bizalom kell a megtérülés felé, ugyanis a Sony-nak nincs annyi pénze, mint a Microsoftnak, emiatt pedig okosan kell gazdálkodniuk. A Days Gone első részéből Ross szerint több fogyott, mint a stúdió eddigi címeiből összesen.

Úgyhogy a pénz beszél, Ross pedig… hallgat…ott.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu