Days Gone 2: az első rész rendezője dolgozott volna rajta

Jeff Ross volt a Sony Interactive Entertainment (SIE) Bend Studiotól az, aki a Days Gone rendezőjeként létrehozta a játékot, és ő volt a felelős a tervezett folytatás koncepciójáért is; ki is tálalt róla.

A VGC tudósított arról az élő adásról, amiben Ross David Jafféval, a God of War eredeti alkotójával beszélgetett a SIE által elvetett Days Gone 2-ről. A koncepcióban egy nagyobb, online multiplayer co-op módot is terveztek, de erről mindaddig nem beszélhetett, amíg a Sony-nál dolgozott, ugyanis a cég egy NDA-t (titoktartási szerződést) iratott alá vele, így emiatt azt sem erősíthette meg, hogy a projektnek tényleg annyi volt-e.

Az online mód egy megosztott univerzum lett volna, amiben mindenki részt vett volna (ilyesmi például a Fallout 76 is). A SIE Bend már az első részben is szeretett volna kooperatív játékmenetet, de áldozatokat kellett hozni, így végül az egészet kihagyták a PlayStation 4-re már igen, de PC-re még meg nem jelent játékból. A különbség annyi volt, hogy a Days Gone 2 esetében az online co-op egy másodlagos mód lett volna a fő narratívához.

Ross megerősítette, hogy az első rész kritikáit a másodikban figyelembe vették volna, de végül tavaly decemberben lelépett a stúdiótól, ám nem a Days Gone 2 miatt, hanem személyes okokból döntött a távozás mellett. Jaffe (aki már szintén nincs a Sony-nál, de még megvannak a kapcsolatai) arról kérdezte őt, hogy miért nem fogadta el a Sony a terveket. Erre az volt a válasz, hogy a SIE Bend jelentősen megnőtt az első rész fejlesztése alatt, és a költségvetés emiatt is megugrott. Az első Syphon Filter már több mint két évtizede, hogy megjelent PS1-en, és az 1-2 millió dollárból elkészült; annak folytatása 2 milliót igényelt, és azt egy év alatt valósították meg. Az ebből származó profit remek volt, de olyan játékoknál, ahol 4-5 millió értékesítés kell csak ahhoz, hogy nullszaldó legyen a végeredmény, ott bizalom kell a megtérülés felé, ugyanis a Sony-nak nincs annyi pénze, mint a Microsoftnak, emiatt pedig okosan kell gazdálkodniuk. A Days Gone első részéből Ross szerint több fogyott, mint a stúdió eddigi címeiből összesen.

Úgyhogy a pénz beszél, Ross pedig… hallgat…ott.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu