Outriders: itt a next-gen cross-play patch; PC-n sok plusz helyet követelhet a játék

Ha esetleg párszor kiakadt volna a People Can Fly játéka, akkor érdemes utána takarítani.

Április 10-én a lengyel csapat bejelentette, hogy a Xbox Series és a PlayStation 5 patch egyaránt megjelent, így a cross-play a két (három) új konzol és a PC közt megvalósult, és ha bárminemű hibákat találnának a játékosok, a People Can Fly utánajár a témának. Április 9-én is kidobtak egy nagyobb frissítést a három játékos számára kooperatív játékélményt kínáló Outridersnek.

A DX11/12-es hibákat és az akadásokat orvosolták, ugyanis eredetileg a GPU-t nem nagyon hajtotta meg a játék, ami ekkor még csak akkorra ígérte a cross-play-t, amikor is mindegyik platform ugyanazon a verziószámon lesz (ez megtörtént). A matchmaking stabilitása erősödött. Több kiakadást is megszüntettek (multiplayer esetében az inventory-t is kitörölhette ez a hiba; A Bad Day mellékküldetés is kiakadáshoz vezetett; a No Man’s Landben is felmerülhetett egy elszállás a spanyol nyelv használata esetén; az indításkor is volt instabilitás, de máshol is véletlenszerűen kiakadhatott az Outriders; és most a lengyel stúdió reméli, hogy ezzel a kiakadások túlnyomó többsége megszűnik, mert nagyon kevés alapindok van mögöttük). A HUD már nem tűnik el bizonyos helyzetekben, a multiplayer Expeditionök során nem lesznek respawnolással kapcsolatos bugok, és nem akadunk be a tereptárgyakba a Gravity Leap használatakor. A matchmaking alapbeállítása zárt lett az eddigi nyitott opció helyett (de kézileg ezt módosíthatjuk, ha nem, akkor legalább így megakadályozhatjuk, hogy ha egyedül játszanánk, ne csatlakozzanak hozzánk; az AFK lobbikat is megvágják így, illetve a matchmaking ideje is rövidülhet, hiszen kisebb lesz a sor. Az inventory-t kipucoló glitch-en még dolgoznak.

Érdemes a C:\Users\[felhasználónév]\AppData\Local\Madness\Saved mappát kiüríteni. Ez biztonságos, ugyanis az Outriders ide menti el a kiakadás során generált adatokat; a Redditen volt példa rá, hogy valakinek 23 gigabájtnyi crash dump jött létre, ami valljuk be, nem kevés. Amúgy a Madness az Outriders kódneve, nem őrültség ez… vagy az?

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu