A Konami kiszervezte a Metal Gear Solid IP-t? [VIDEO]

A japán cég az új pletykák szerint outsourcingolt: az IP jogai náluk maradnak, de „a piszkos munkát” más végzi el helyettük.

Az ACG-Gaming egy megbízható forrásra hivatkozva állítja a lenti videóban, hogy a Metal Gear Solid IP-vel mások is dolgozhatnak, talán amiatt, mert a Metal Gear: Survive a Konamitól nem volt valami nagyon fényes próbálkozás. Nem tudni, hogy ennek milyen köze lehet a Hideo KojimaMicrosoftSony hármashoz, amiről később még be kell számolnunk, mert azon a téren is történtek fejlemények.

De visszatérve a Metal Gear Solidhoz, ACG-Gaming a Redditen tisztázta a forrását. Szerinte az illető, aki elmondta neki ezt, már a Far Cry Primal szivárgása óta „vele van”, és a legtöbbször igazat is mondott, így például a Bethesda a megjelenés napjára időzített tesztkódokról, a Deathloopról (itt Death loopot írt, az értelemszerűen elírás…), a Bloodlinesról (itt pedig a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-re gondolt), a Dragon’s Dogma 2 szivárgásáról, az Xbox Game Boost funkciójáról az idei év során így halott korábban a többiekhez képest.

A forrása ebben az esetben ugyanaz volt, aki az Xbox Game Boostról, a Deathloop (második?) halasztásáról, vagy a Vampire: The Masquerade folytatásáról beszélt, és amikor a Metal Gear Solid IP szóba jött, itt a párbeszédben kitértek Kojimára is, akit ő személy szerint nem nagyon kedvel, és ő nem is nagyon foglalkozik személyekhez köthető szivárgásokról, mert azt furcsának tekinti. Úgy véli, hogy ez a bizonyos forrás megbízható volt az év során, és nincs nagyon ideje erről többet beszélni, mert nem akarja megismételni magát. Szerinte a Bloodlines 2 és a Deathloop miatt hihető forrásról van szó.

Most már csak az a kérdés, hogy mégis ki a csuda állhat a Metal Gear IP folytatása mögött. Erre nehéz tippeket mondani, mert tényleg bárkinél megfordulhatott a Konami a megbízással. Egy új Metal Gear jó lehet, de Kojima nélkül nem lesz már az igazi.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu