Apple vs. Epic Games: a szemtanúk engedélyezettek

Az Apple megpróbálta az Epic Games-et eltiltani a szemtanúk bevetésétől, de az amerikai ügyet vezető bíró elutasította az „almás” követelést… így a három szemtanú is az ügy része lesz a meghallgatás során.

Az Egyesült Államokban zajló per felvezetéséig az Epic Games nem közölte a szemtanúi nevét, ami az ő megvizsgálásukat tette nehézzé, írja a Law360. Ők az Apple által igényelt dokumentumokat sem nyújtották be, holott azok egy állítólagos Facebook által kezdeményezett Apple-ellenes kampányra is kitérhettek. Az almás cég hozzátette, hogy a szemtanúk munkahelye (Facebook, Microsoft, Yoga Buddhi Co.) mind nyílvánosan az Epic Games oldalán állnak.

A pénteken benyújtott dokumentumban az Apple azt írta, hogy az Epic a 22-es csapdájába csalta őket, ugyanis Tim Sweeney cége nem jelezte, hogy ezeket a személyeket a per során alkalmazná, így az Apple sem kérte az érintett felektől az általuk igényelt dokumentumokat, így szerintük az Epic Games hozta létre ezt a helyzetet, így nekik viselniük kell a következményeket, ha a szemtanúk nem nyújtják be a szükséges dokumentumokat a megfelelő háttérellenőrzésért. Hozzátették, hogy ők szabadon kiállhatnak az általuk preferált oldalra, de ha ők is az antitröszt per részévé válnak, akkor az Apple szerint célszerű lenne őket is megfelelően ellenőrizni.

A múlt héten egy amerikai bíró nem adott hozzáférést az Apple-nek a dokumentumokhoz, amik állítólag a Facebook elfogultságára térnek ki. Az Epic Games amúgy válaszolt az Apple követelésére. Szerinte az almás cég el akarja venni a bíróságtól a fontos külsős, third-party bizonyítékokat. Mind az Epic, mind az Apple céges szinten közölte a lehetséges szemtanúkat, és egyikük sem ellenkezett korábban emiatt. A cégek maguk viszont nem tudnak tanúskodni, csak szemtanúk.

És végül Yvonne Gonzales Rogers, aki nagy eséllyel a május 3-án kezdődő bírósági összejövetelt is le fogja vezényelni, elutasította az Apple kérését. Szerinte jogsértés nem történt, ugyanis az Epic Games a három személy (Sharma, Wright és Simon vezetéknevűek) személyazonosságát azonnal biztosította, és megerősítették a bírósági jelenlétük lehetőségét. A releváns dokumentumok be nem nyújtása (azok is, amik a szemtanúkhoz köthetőek) mind a két fél számára fontosak lesznek az ítélet meghozatala során, hiszen ezek tanúsíthatják a szemtanúk hitelességét, és megtámadhatják a tanúvallomásokat is.

A két cég csak nem áll le. Mindez amúgy tényleg azért történt, mert az Epic Games kioldalazott az Apple App Store (és a Google Play Store) 30%-os haszonkulcsától, hogy közvetlen monetizáció legyen a Fortnite Battle Royale-ban, mire az Apple és a Google is ledobta a játékot a rendszerükből.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu