Menu

WRC 9 eSport-szezon összefoglaló

A Nacon és a KT Racing (Kylotonn) ünnepli a WRC 9 még tartó szezonjának eredményeit.

A Nacon a versenyzős játékok kiadásában kulcsszereplővé lépett elő, és a következő napok során az ígéretek szerint további meglepetéseket és bejelentéseket hoz magával (ebbe nem tartozik bele a WRC 10…). Az utóbbi hat hónap során a WRC 9 játékosai több mint 33 millió pályaszakaszt teljesítettek, ami 221 millió kilométer megtett távolságot jelent. Ezzel 5500 alkalommal autózták körbe a földet. A legtöbbet játszott rally-k közül a finn (legtöbbet játszott), a svéd (3.) és a 2011 után visszatérő japán (5.) említendő. A PC-n kormányt használók 68%-ot tettek ki. A PlayStation 5-ön pedig az immerziófaktort a DualSense kontroller növelte meg a haptikus visszajelzés révén.

Már 2016 óta a WRC-játékok szerves része az eSport. A Toyota Gazoo Racinggel közösen már a hatodik szezonnál jár az eSport WRC-világbajnokság. Az első öt futamot a rekordot felállító libanoni Sami-Joe05 nyerte meg, aki amúgy gokartbajnokként is helyt áll. A legértékesebb játékosnak (MVP – Most Valuable Player) is megszavazták 2020-ban, és a 2017-es és 2019-es francia bajnok, Nexl a második a versengésben. Az első négy futamon nagyon szoros volt a verseny kettejük között (Argentínában három, egymást követő szakasz és 12 perc 42 másodperc után a különbség köztük 110 ezredmásodperc volt), de Sami-Joe az ötödik futamon, Új-Zélandon majdnem öt másodpercet vert riválisára, aki előtt 38 ponttal vezet, de még van kilenc futam az évadból; a nyertes egy Toyota GR Yarist kap.

A 17 és 26 év közötti játékosok a FIA Rally Star programban valódi ralisok lehetnek. Több mint 75 ezer pályaszakasz után az első három pilóta egy nemzetközi döntőbe jutott. A spanyol Alejandro “Billy Cherokee” Aroca az első fázisban jutott be a döntőbe, és itt is annyira szoros volt a verseny, hogy a francia Luc Fourniert (aki a második szakaszból jutott be) mindössze 18 ezredmásodperccel előzte meg. A hét döntős között találni fogunk egy női versenyzőt is, és ők elkezdhetik a nemzetközi, való életben történő ralikarrierjüket, mielőtt (ha kellően tehetségesek) a FIA Junior WRC-be felléphetnek.

A WRC 9 14 környezettel, 110-nél is több pályaszakasszal, három új rally-val (Japán, Új-Zéland, Kenya), új finn és portugál pályákkal rendelkezik, utóbbit a konzolok (PlayStation 5, Xbox Series, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One) a megjelenés után kapták meg. Több mint 50 hivatalos csapat és a kocsijuk festése is megtalálható a WRC, WRC 2, WRC 3 és Junior WRC kategóriákból. Tizenötnél is több legendás autót is találhatunk, és a Clubs móddal egyedi bajnokságokat alkothatunk.

Forrás: Magnew sajtóközlemény

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu